Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Integrationsintresserad Mjukvaruutvecklare

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
6 December 2021
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Brinner du för mjukvaruutveckling och vill vara en del av ett utvecklingsteam med helhetsansvar från kravställning till integration i våra radarsystem?

Då har du hittat rätt!

Du kommer bli en del av ett team som jobbar med applikations och testmjukvara för målföljning i samtliga av våra landbaserade radarsystem.

Arbetet bedrivs i agila team där vi kontinuerligt fokuserar på att förbättra våra arbetssätt och system. Som mjukvaruutvecklare kommer du att designa, implementera och testa systemen.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Drive, Trust, Diversity and Expertise” som är vägledande för oss.

Din profil

Du har teknisk högskoleutbildning samt ett genuint intresse för programmering och kompetens inom något eller flera av följande områden:

  • Programvaruspråk tex, Java, Ada och Python

  • Byggmiljöer, Script, Jenkins, CI

  • Testdriven utveckling

  • Strukturerad felsökning

  • Docker/Podman

  • Agil utvecklingsmetodik

Du gillar att jobba i ett tvärfunktionellt team och att bidra till både teamets samt verksamhetens utveckling.  Det är viktigt för dig att komma framåt och att kunna hitta effektiva lösningar.
Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt samt prova olika teknikområden.

Tjänsteresor kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är drygt 600 anställda.
Du kommer att tillhöra sektionen Signal and Data Processing Application som ansvarar för mjukvaruutveckling på Surface Radar Solutions. Sektionen består av ca 80 personer fördelade 7 team.

Länk till hemsidan: https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Läs mer om oss här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.