Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Integrationsledare Flight Training System

Location
Linköping, Sweden
Closing date
13 December 2021
Apply for this job!

Vill du vara spindeln i nätet som håller ihop trådarna inom en av Saab mest spännande verksamheter?

För rollen ser vi att du har

  • Utbildning inom Systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
  • Goda kunskaper inom produktutveckling med flera integrerade komponenter
  • God kommunikationsförmåga
  • Stark drivkraft
  • Lyhördhet och en god analytisk förmåga
  • En smula magi


Det är meriterande om

  • Du har erfarenhet av integrationsarbete i komplexa produkter.
  • Erfarenhet av att leda/koordinera flera team
  • Kunskaper inom metodik & processer inom systemutveckling, tex agilt, kanban etc
  • Du har ett tekniskt systemintresse för flyg och simulering.

Din roll

I din roll som integrationsledare kommer du vara i händelsens centrum. Som länken mellan uppdragsledare, teknikledare, teamledare och utvecklare så ser du till att vi gör rätt sak vid rätt tidpunkt. Du kommer hantera en stor mängd kontakter även utanför området, vilket gör att du snabbt bygger upp ett nätverk inom hela Aeronautics. Det är utifrån informationen från alla dessa som du spinner nätet och säkerställer att vi för utvecklingen framåt. Du kommer behöva röra dig genom produkternas hela livscykel, från design till leverans till kund.

Din profil

Du gillar att vara mitt i smeten och får energi av att hålla igång flera olika saker samtidigt. Du har kunskaper inom systemutveckling/integration av komplexa system. Du är driven, prestigelös och visar engagemang som smittar av sig. Du gillar att knyta nya kontakter och vårda ditt nätverk. Vi tror också att du har en stark vilja att utvecklas professionellt och att ett ständigt lärande är viktigt för dig.

Vad blir du en del av?

Flight Training Systems består av två sektioner med ca 40 personer fördelat i flera olika funktionsteam. Tillsammans tar vi fram produktfamiljen med samma namn som verksamheten, Flight Training Systems (FLTS) med de tillhörande produkterna Mission Trainer (MT) för pilotträning och Aircraft System Trainer (AST) för teknikerträning, från design till driftsättning.

MT är ett utbildningsverktyg framtaget för att stödja olika moment av piloternas träning på Gripen. Bland dessa moment återfinns grundläggande flygplanshantering (lyfta, landa), normala procedurer och nödprocedurer,  navigering, instrumentflygning, taktisk träning, hantering av sensorer, vapen mm. Simulatorn ger möjlighet att träna dessa moment i instruktörkontrollerade förhållanden så som ljus- och väderförhållanden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.