Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Integratör marina system

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 4 October 2023

Ett örlogsfartyg måste kunna sammanställa data från sina sensorer och utifrån detta besluta om eventuella insatser. Saab Naval Combat Systems utvecklar system av både hård- och mjukvara för att fartygets stridsledningscentral ska fungera bättre än motståndarens - men utan våra systemintegratörer skulle systemet inte fungera alls.

 

Din roll

Integratören får systemets mjukvara att fungera på datorer och specialbyggd hårdvara. Konfiguration av mjukvara och nätverk är en stor del av arbetet, liksom felsökning, drifta simulatorer och reda ut gränssnitt mot andra leverantörers produkter. Systemen är stora och komplexa och ingen leverans är precis som någon annan.

Större delen av arbetet görs vid ett tangentbord, men tangentbordet kan vara i ett kontor, i en testanläggning eller på ett fartyg; i Sverige eller i utlandet. Man är oftast på plats på kontoret men resor är en del av jobbet.

Integratören arbetar tätt tillsammans med andra integratörer, med testare och med utvecklare. Det ligger i arbetets natur att planerat arbete kan kastas om med kort varsel när oplanerade saker händer.

 

Din profil

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, förmodligen högskole- eller civilingenjör eller motsvarande. Exakt hur du förvärvat dina kunskaper är inte primärt, men vi tror att du har ett antal års erfarenhet av liknande arbete. Du har ett teknikintresse och gillar antagligen datorer. Du måste inte veta allt om Linux-dialekter eller switchar när du börjar men sådana kunskaper ger kortare startsträcka. Du tycker om att klura på saker, men ingen kan allt, så man får inte rädas att be om hjälp – eller för den delen att hjälpa andra.

För att lyckas i rollen tror vi att du är lösningsorienterad och kan driva ditt eget arbete framåt på ett strukturerat sätt, men vid behov ändå improvisera, för att sedan dokumentera vad som gjorts. Vidare tror vi att du trivs med att arbeta med andra och har lätt för samarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Gruppen du hamnar i består av tjugotalet integratörer, såväl juniora som seniora med över trettio års erfarenhet av våra system. Det kommer alltid finnas något mer att lära sig hos oss, och någon att lära av!


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.