Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Internationell Projektledare

Helsingborg, Sweden
Closing date: 14 October 2023

Välkommen till en spännande möjlighet att leda projekt inom forskning och utveckling av framtidens teknik i en internationell miljö. Denna roll erbjuder en unik möjlighet att vara en nyckelperson i utvecklingen av Europas försvarsteknologi.


Din Roll

Som projektledare kommer du att spela en central roll i European Defence Found (EDF), en EU-fond som har som mål att stärka medlemsstaternas försvarsinsatser och främja samarbete mellan företag och forskningsaktörer över hela Europa. Du kommer att vara i framkant av forskning och utveckling, där kreativitet och teknisk innovation är drivkrafterna.

I den här rollen kommer du att leda och driva ett dedikerat mjukvaruteam i en miljö som främjar innovation och samarbete. Du kommer att samordna med olika affärsenheter inom Saab och samarbeta med externa partners för att säkerställa projektets framgång och maximera projektets påverkan. Detta gör du genom att koordinera och ta fram underlag för sektionens åtagande i nya projektinitiativ. Delta i framtagandet och prioriteringar av vår product roadmaps och på så sätt kontinuerligt driva att våra produkter utvecklas och blir bättre genom spännande EDF-projekt.

Din Profil

I rollen som Projektledare i en internationell och högteknologisk miljö, är följande egenskaper och erfarenheter viktiga:

  • Förmåga att hantera parallella projekt och aktiviteter på ett strukturerat och resultatinriktat arbetssätt

  • Erfarenhet av att leda mjukvaruprojekt och kunnande av tekniskt tänkande

  • Styrka inom kommunikation och internationella affärsrelationer

  • Mycket god engelska, meriterande med andra europeiska språk

  • Kapacitet att kunna sätta sig in i en rad olika aspekter snabbt, i ofta mycket varierande ämnesområden

    Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du bli en del av

Du kommer att ingå i sektionen Automation & Simulation bestående av systemutvecklare med en bred kompetens och som älskar att utforska ny teknik. Du kommer ha möjligheten att utveckla avancerade tränings- och simuleringssystem för ubåtar och ytfartyg. Vi anser att realistisk träning, följt av omedelbar feedback är det bästa sättet att förbereda besättningen för det verkliga uppdraget. Utbildningserfarenhet leder till snabbt och korrekt beslutsfattande i verkliga situationer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar till kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du har frågor om jobbet tveka inte att kontakta:
Andreas Carlsson, rekryterande chef, +46 734 34 25 59
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.