Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Intresserad av att vara teknisk ledare inom plattformsarkitektur?

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 September 2022

Känner du dig redo för nya utmaningar? Har du en passion för framtida teknologier? I så fall, är detta den perfekta rollen för dig!

Din roll

Du kommer att ha rollen som teknisk ledare inom den nya plattformen som vi tar fram i området av Sensor Core. Det är ett mycket varierande jobb och spänner över hela området från idé till kundleverans. Design av ny funktionalitet ifrån kontrakterade krav, arkitekturdesign, kravspecifikationer för våra delsystem är några exempel på möjliga arbetsuppgifter. I den här rollen kommer du att jobba med nya teknikområden som innebär en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt.

Vi ser gärna att du har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemdesign

  • Kravhantering och teknisk dokumentation

  • Produktutveckling

  • Datorer, nätverk, mjukvara och operativsystem

Det är önskvärt om du har erfarenhet inom informationssäkerhet och agil utveckling.

Din profil

Som person är du positiv, nyfiken, driven och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar som är anpassat för olika intressenter. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du har förmåga att förstå komplexa tekniska system, samtidigt som du kan se helheten ur ett systemperspektiv.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Enheten Sensor Core Platforms är en del av Product Unit Fighter & Sensor Core. Vår uppgift är att utveckla effektiva och aktuella plattformsprodukter för Surveillance framtida sensorer, baserat på kundbehov och produkt roadmaps.

Vi är idag ett mindre team, inom Sensor Core Platforms, som ska växa och vi har nu behov av erfarna tekniska ledare. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Kontaktinformation:

Catrin Merkert, rekryterande chef; email: catrin.merkert@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.