Skip to content Go to main navigation Go to language selector

IT Arkitekt med fokus på Klient & Digital Workplace

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

placering IT Arkitekt med fokus på Klient & Digital Workplace

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.

För att passa hos oss älskar du att agera säkerhetsmedvetet då ett säkerhetstänk genomsyrar allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som IT Arkitekt på Saabs IT avdelning kommer du att ha möjlighet att arbeta i flertalet spännande områden baserat på dina preferenser, kunskaper och ambitioner för utveckling. Vi tror på ”on the job training” och du kommer få arbeta med många drivna och talangfulla människor i olika konstellationer och på så sätt utvecklas både personligen och även utveckla andra kollegor. Du kommer att ingå i en kompetensgruppering med flera andra IT Arkitekter och Business Analysts där vi arbetar både individuellt och i team.

Din roll

Som IT Arkitekt inom Klient kommer du vara delaktig att skapa vår framtida Digital Workplace från grunden. För att trivas hos oss gillar du att växla mellan olika vyer, kan kombinera strategiskt tänkande med operativt görande. Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav, verksamhetens krav & behov samt i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten.

Dina huvuduppgifter kommer att vara

 • Analysera krav och behovsbilder
 • Designa lösningsförslag ur olika aspekter
 • Agera sakkunnig och stötta service managers/service owners
 • Skapa beslutsunderlag både affärsmässiga beslut men även för tekniska vägval
 • Säkerställa att krav, regler, lagar, processer, standards och policies efterlevs
 • Dokumentera lösningar
 • Presentera och kommunicera lösningar mot olika målgrupper och i olika forum

Vem är du?

Vi letar efter dig som har förmågan att växla mellan detalj och helhet. Du kan kommunicera och förklara scenarion för olika målgrupper. Du gillar att ta för dig och kan arbetsleda dig själv, i gengäld kommer du få fria ramar att agera inom för att på bästa sätt kunna lösa uppgiften du står inför. Du är prestigelös och van att arbeta i team där man delar med sig av kunskap och tar hjälp av varandra.

Du har en bakgrund från att arbetat inom klient/digital workplace området sedan tidigare och du har även stort intresse av säkerhet. Har du erfarenhet från att arbeta med tjänstedesign, IT arkitektur på flera nivåer samt modellering är det ett plus men inget krav.

Du bör ha:

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
 • Ha arbetat med IT i minst 5 år, gärna i uttalad arkitektroll
 • Fördjupad kunskap i Digital workplace området:
  • Arbetat med landskap baserat på lösningar i egen regi/lokaler (On-premises)
  • Erfarenhet från hybrid och cloud lösningar
  • Erfarenhet från olika typer av lösningar ex, Office 365, Workspace One, MEMCM/Intune
 • Förmåga till att nätverka och samarbeta med intressenter på olika nivåer och kompetenser
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vilka är vi?

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Förutsättningar

 • Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Linköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Huskvarna, Karlskrona eller Karlskoga
 • Flexibelt arbete är möjligt, resor nationellt och internationellt kan förekomma
 • Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där SAAB har krav på säkerhetsklassplacering kan , i förekommande fall medföra krav på ett visst medborgarskap.