Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Arkitekt Nätverk

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som IT Arkitekt på Saabs Network avdelning kommer du att ha möjlighet att arbeta i flertalet spännande områden baserat på dina, kunskaper, intresse och ambitioner för utveckling. Vi tror på ”on the job training”, där du får möjlighet att arbeta med drivna och talangfulla människor, både i närmsta nätgruppen men även med i andra konstellationer, och på så sätt utvecklas både personligen och tillsammans med andra kollegor. Du kommer att arbeta nära de olika nätverks teamen för att tillsammans utveckla både nya och befintliga tjänster.

Som IT Arkitekt inom Network så kommer du vara delaktig att skapa och designa vår framtida tekniska plattform. För att trivas hos oss gillar du att växla mellan olika vyer och kombinera strategiskt tänkande med operativt görande. Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar designas och realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav och verksamhetens krav och i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer, kring standarder, följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten.

Dina huvuduppgifter kommer att vara:

 • Analysera krav och behovsbilder
 • Designa lösningsförslag för Network
 • Agera sakkunnig och stötta service managers/service owners
 • Skapa beslutsunderlag både affärsmässiga beslut men även för tekniska vägval
 • Säkerställa att krav, regler, lagar, processer, standards och policies efterlevs
 • Dokumentera lösningar
 • Presentera och kommunicera lösningar mot olika målgrupper och i olika forum

Tjänsten är placerad på någon av följande verksamhetsorter: Linköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Huskvarna, och Karlskrona. Distansarbete är möjligt i viss mån, resor nationellt samt internationellt kan förekomma.

Din profil

Vi letar efter dig som har förmågan att växla mellan detalj och helhet. Du kan kommunicera och förklara scenarion för olika målgrupper. Du gillar att ta för dig och kan arbetsleda dig själv, i gengäld kommer du få fria ramar att på bästa sätt själv lösa uppgifter du står inför. Du är prestigelös och van att arbeta i team där man delar med sig av kunskap och tar hjälp av varandra.

För att trivas i rollen ser vi att du har:

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom infrastrukturområdet och IT-arkitektur på flera nivåer 
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser med fördel om du har fördjupad kunskap eller erfarenhet av:

 • Arbete med landskap baserat på lösningar i egen regi/lokaler (On-premises)
 • SD-WAN lösningar, Cloud-lösningar och automatisering.
 • Arbete med större infrastrukturlösningar eller tjänstedesign

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.