Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Business Analyst CAD PDM

Linköping, Sweden
Closing date: 26 September 2023

Vi behöver nu förstärka vår sektion Design Methodology, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss på Saab i Linköping.

Din framtida utmaning

Din roll hos oss blir som IT Business Analyst inom CAD-konstruktion. Dina arbetsuppgifter blir förutom att stötta våra konstruktörer samt att utveckla, anpassa samt optimera metodik för dem, även utföra och dokumentera funktionstest vid systemförändringar.

I rollen kommer du att arbeta med att effektivisera våra arbetssätt med Model Based Definition-flöden utifrån verksamhetskrav. Du kommer över tid att arbeta både inom förvaltning samt projekt med de CAD-system som ingår i vårt ansvarsområde.

På sikt ser vi även behov av att förstärka området inom teamledning och projektledning, därav ser vi som bonus om Du som sökande även har intresse av att vilja utvecklas inom olika former av ledarskap.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Metodikutredning och metodikutveckling (inkl. PM&T Drivers)

 • MBD-arkitektur

 • Verifiering och test

 • Användarstöd

 • Ta fram kravspecifikationer och förbättringsförslag

 • Ta fram samt uppdatera dokumentation och användarinstruktioner

 • Administration av roller och behörigheter i systemen

 • Projektledning inom vårt ansvarsområde


I din roll som metodutvecklare ingår även daglig kontakt med användare och kravställare, för att förstå verksamheternas krav och behov. Rollen innebär även ett nära samarbete med våra egna systemutvecklare inom förvaltningsområdet.

Den du är idag

Vi tror att du har några av följande kompetenser eller erfarenheter:

 • Du är högskoleingenjör, senior gymnasieingenjör eller har likvärdig arbetslivserfarenhet.

 • Du har goda kunskaper inom ett eller flera system som används inom produktutveckling eller produktion. De viktigaste av dessa system för oss är CAD-verktygen CATIA V4, CATIA V5, VPM/Enovia och 3DEXPERIENCE.

 • Du har sedan tidigare erfarenhet av modellbaserat arbetssätt och integrerade systemlösningar.

 • Du är kundfokuserad och har förmågan att se användarnas behov och önskemål.

 • Du har förmåga att följa en kravbild men även kritiskt granska information och komma med egna förslag.

 • Du har en god analytisk förmåga.

 • Du har god förmåga att ordna och dokumentera arbetssätt och processer.

Som person är du ivrig att utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser att du är engagerad och ansvarstagande samt arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Det viktigaste är att du har vilja, intresse och engagemang för att lära.

Du har lätt för att samarbeta med andra i team men har också förmågan att arbeta självständigt. Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab Aeronautics har stort fokus på kontinuerligt lärande, utbildning och personlig utveckling via en mängd olika verktyg och initiativ.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Passa därför på att söka redan idag!
 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.