Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Business Analyst inom 3D-baserad underhållsberedning

Linköping, Sweden
Closing date: 17 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi söker en mångsidig IT Business Analyst som uppskattar variation i vardagen. Vi på Maintenance Applications erbjuder dig utvecklande och dynamiska arbetsuppgifter inom ledande applikationer och arbetssätt. Ta chansen och sök tjänsten hos oss redan idag!

Din framtida utmaning

Vår sektion Maintenance Applications utvecklar och förvaltar IT-system inom områdena produktion av 3D-baserade underhållsinstruktioner och teknikinformation. Då våra produkter definieras på 3D-underlag i hela utvecklingsprocessen, från konstruktion och produktion till underhåll, kommer du att arbeta med utveckling och effektivisering av arbetssättet kring Model based definition (MBD). Här blir du en viktig del i kedjan, från verksamhetskrav till färdig implementation. Inom vårt område finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

I din roll som IT Business Analyst kommer du att stötta våra användare i att utveckla, anpassa och optimera metodiken. Du kommer ha daglig kontakt med våra systemutvecklare, olika användare och kravställare för att förstå verksamhetens krav och behov. Du kommer över tid även att arbeta både inom förvaltning samt projekt med de system som ingår i vårt ansvarsområde, främst Delmia och Catia Composer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Metodikutredning och metodikutveckling
  • Verifiering och testning
  • Framtagning av kravspecifikationer och förbättringsförslag samt uppdatera dokumentation
  • Att skapa och hålla i utbildningar för användare och nyanställda
  • Administration av roller och behörigheter i våra system
  • Projektledning inom vårt ansvarsområde

Din profil

Som person är du ivrig att utvecklas och lära dig nya saker. Hos oss är det viktigt att du är en lagspelare sätter samarbeta med andra i fokus. Vi ser att du är en engagerad och ansvarstagande person som strävar efter att nå såväl individuella, som gemensamma mål. Du är kundfokuserad och har förmågan att se olika användares behov och önskemål. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du besitter en god analytisk förmåga, där du på egen hand kan kritisk granska information och komma med förslag på lösningar och förbättringsområden.

Utöver ovanstående personliga kompetenser ser vi att:

  • Du är civil- eller högskoleingenjör eller har likvärdig arbetslivserfarenhet.
  • Du har goda kunskaper inom ett, eller flera, system som används inom produktutveckling eller underhållsberedning såsom Delmia eller Catia Composer.
  • Du har erfarenhet av Agilt arbetssätt
  • Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift

Om du sedan tidigare har erfarenhet av modellbaserat arbetssätt och integrerade systemlösningar, ser vi det som meriterande.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!