Skip to content Go to main navigation Go to language selector

IT Business Analyst

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
26 January 2022
Apply for this job!

Är du en analytisk och kommunikativ talang som trivs i en föränderlig miljö?

Saab kommer ge dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och samhällen. Du kommer att bidra till detta genom att skapa smarta IT lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområdet.

Din framtida utmaning

Som IT Business Analyst hjälper du verksamheten med att säkerställa att kraven på IT system och tjänster tillgodoser verksamhetens behov. Du kommer verka i gränslandet mellan IT och verksamhet där du hjälper verksamheten att fånga och prioritera sina faktiska behov och översätta dessa till krav på IT. Då vi är en stor och mångfacetterad organisation kan du arbeta i flera olika områden såsom automation, digitalisering, IT miljöer och IT applikationer beroende på dina intressen och kompetenser.

Du kommer att driva workshops för att formulera och definiera tekniska- och affärsmässiga krav samt kartlägga processer. Utöver det kommer du arbeta med att säkerställa att olika regulatoriska krav tillgodoses. Arbetet bedrivs i nära samarbete med IT Arkitekter som designar IT lösningen baserat på de överenskomna kraven så att ni tillsammans erbjuder en värdeskapande lösning för verksamheten. Du kommer också vara ett viktigt stöd till verksamheten genom att ta fram analytiska och faktabaserade beslutsunderlag som bidrar till att nå Saabs affärsmål. Då Saab värdesätter en lärande miljö så finns stor möjlighet till personlig utveckling vilket kan leda till spännande uppdrag och projekt.

Din profil

Du är nyfiken och prestigelös. Du gillar att arbeta i nära samarbete med andra och har en förmåga att arbeta i både helhets och detalj-perspektiv. Du trivs med att vara spindeln i nätet, är flexibel och  får saker att hända.

För att förstå vår verksamhet har du sannolikt erfarenhet av att fånga in krav i utvecklingsprojekt för moderna IT lösningar och har lätt att sätta dig in i olika verksamheter. Utmaningen i våra uppdrag ligger ofta att skapa struktur, transparens och förenkla sammanhang i en komplex miljö. Du har därför förmågan att hantera många olika intressenters varierande krav samt kan navigera och orientera dig i allt som detta innebär.

Som person är du analytisk, kommunikativ, strukturerad och har ett stort driv att utvecklas. Du är nyfiken på ny teknik, gillar att lösa komplexa frågeställningar, tar gärna egna initiativ och trivs med att arbeta i team där du delar med dig av din kunskap. Du är ständigt förbättringsfokuserad och att arbeta agilt är inte främmande för dig.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
  • Ha arbetat med kravhantering
  • Erfarenhet av utvecklingsprojekt och från att verka i gränslandet mellan verksamheten och IT
  • Förmåga till att nätverka och samarbeta med intressenter på olika nivåer och kompetenser
  • Erfarenhet av att leda och fascilitera workshops
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vad du blir en del av

Saab är ett högteknologiskt företag som har produkter för att skydda människor och samhällen. Vi grundades för att stödja Sveriges försvarsförmåga och det är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Att få bidra till detta tillsammans med vår duktiga personalstyrka, är ett stort och viktigt ansvar som vi hoppas du vill vara en del av!

Du kommer bli anställd inom sektionen Business Analysis & Architecture som är en sektion inom Group IT. Group IT är en central funktion på Saab som verkar för alla våra verksamhetsområden och ansvarar för att möjliggöra Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla erforderliga produkter och tjänster inom informationsteknologi med höga krav bland annat på IT säkerhet. Vi arbetar primärt i projektform och projekten kan variera i både längd och storlek beroende på verksamhetens behov.

Förutsättningar

  • Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Huskvarna, Karlskrona eller Karlskoga
  • Flexibilitet arbete är möjligt beroende på uppdrag
  • Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Tjänsten är även placerad i säkerhetsklass och kan medföra krav på visst medborgarskap.

Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.