Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Identity Specialist

Göteborg, Sweden
Closing date: 22 March 2023

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i ett fokuserat och sammansvetsat team där dina arbetsuppgifter kommer att innefatta att vidareutveckla och förvalta våra identitetslösningar. Det är en spännande blandning av snabb problemlösning och långsiktigt förbättringsarbete där säkerhet spelar en större roll.

Din framtida utmaning

Den tekniska miljön är utmanande med tiotusentals användare på olika håll i Sverige och världen, som använder all tänkbar teknik. Tempot är stundtals högt men du är alltid omgiven av skickliga och prestigelösa kollegor som stöttar och gärna agerar bollplank för att hitta lösningar. Du kommer också vara en nyckelperson när det gäller att förstå, utvärdera och informera om förändringar som sker och på vilket sätt utvecklingen kan tillgodogöras i vår verksamhet.

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning för arbetsuppgifterna eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt. Du har dokumenterad yrkeserfarenhet av drift och förvaltning av One Identity. Arbetsuppgifterna kräver att du har gedigen erfarenhet av att utveckla och underhålla identitetslösningar i en miljö med tiotusentals användare. Rollen kräver att du har en kompetens inom AD- och privilegierad åtkomsthantering i allmänhet. Du behärskar Powershell på en avancerad nivå där automatisering redan idag är en del av din vardag. Erfarenhet av säkerhetsarbete och Azure är meriterande. Arbetsuppgifterna kräver att du har mycket god förmåga att kommunicera på engelska i både tal och skrift. För denna roll behöver du ha både modet och den tekniska kompetensen att utmana och förnya.

För att trivas i rollen som Systemadministratör/specialist hos oss tror vi att du är en person som tar stort eget ansvar för din uppgift, tar egna initiativ och brinner för att utveckla och förbättra. Vi söker dig som samarbetar väl med andra och anstränger dig för att leverera bra lösningar. Du är prestationsorienterad, noggrann och arbetar strukturerat mot uppställda mål, såväl självständigt som tillsammans med andra. Teknik är ett av dina stora intressen och du vill hela tiden lära dig mer och utvecklas.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.