Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

IT Infrastructure Specialist

Helsingborg, Sweden
Closing date: 13 January 2024

Vi på Saab Kockums utvecklar några av världens mest tekniskt avancerade produkter. I en föränderlig värld tar vi fram komplexa system som verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Utvecklingen av våra IT system spelar en väsentlig roll och vi behöver nu utöka vårt team som jobbar med IT-infrastruktur för domänen på våra ubåtar och ytfartyg. 

Din Roll

Du kommer ingå i ett produktutvecklingsteam som arbetar med IT-infrastrukturen som ska finnas på våra ytfartyg och ubåtar. Du kommer att ha en viktig roll med ansvarar för vidareutveckling och förvaltningen av IT-miljön som finns ombord. Ditt fokus kommer vara på det praktiska arbetet med att bygga, konfigurera, säkra upp IT-infrastrukturen så att det följer vår produktroadmap och uppfyller kundernas och våra egna högt ställda krav på IT-säkerhet. Vi har stort focus på att tillhandahålla en produkt som går att återanvända på flera av våra marina fartyg och plattformar, vilket ställer höga krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför. 
 

Din Profil

Du är en noggrann person som gillar att arbeta systematiskt, har lätt att lära dig och sätta dig in i tekniska detaljer, men även förmågan att se till helheten. Du har en bred teknisk kunskap har tidigare jobbat med flera olika aspekter inom IT. Du är självgående och samtidigt bra på att samarbeta med andra för att uppnå gemensamma mål.

Nödvändiga kompetenser

 • Virtualisering (tex. KVM, QEMU, Proxmox)

 • Linux

 • IT-säkerhetslösningar

 • Nätverk, switching och routing

 • Scriptspråk (bat, powershell, bash)

 • God kommunikationsförmåga i svenska och engelska, både i tal och skriftligt.

Meriterande:

 • Secure Boot

 • Ansible

 • Containers och Kubernetes

 • Hårdvarukonfiguration

 • IT Administration


​Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassning kan, det i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt produktutvecklingsteam med andra IT-tekniker, IT-arkitekter, mjukvaruingenjörer och Product Manager. Organisatoriskt kommer du ingå i sektionen Automation & Simulation bestående av systemutvecklare med en bred kompetens och som älskar att utforska ny teknik.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar till kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du har frågor om jobbet tveka inte att kontakta Andreas Carlsson, rekryterande chef, +46 734 34 25 59

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.