Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-lösnings arkitekt inom Sharepoint

Bromma, Sweden
Closing date: 31 July 2023

Är du en person med starkt driv, brinnande intresse för IT-arkitektur och som tycker om att arbeta med människor? Om så är fallet, vill vi gärna ha dig med i vårt InfoCom-team som jobbar med utveckling och förvaltning av Saabs interna och externa SharePoint lösningar, Digital Asset Management System mm.

Du kommer att ingå i ett team som består av anställda inom Group IT och personal hos vår samarbetspartner. Inom området InfoCom är fokus att designa och utveckla förmågor och tjänster för att erbjuda Saabs affärsområden möjlighet att dela information internt på Saab eller tillsammans med en extern kund, leverantör eller partner. Som IT Arkitekt på Saabs IT avdelning kommer du att få arbete i flertalet spännande projekt och uppdrag tillsammans med många drivna och talangfulla människor olika konstellationer. Placeringen för denna tjänst är Linköping, Göteborg, Huskvarna eller Stockholm.

Din roll

Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar inom området InfoCom realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav, verksamhetens krav och behov samt i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att företagsövergripande arkitekturprinciper och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten.

I arbetet ingår att:

 • Ansvara för övergripande arkitektur och säkerställa att SharePoint plattformar och applikationer utvecklas i linje med vår verksamhetsstrategi
 • Analysera nya verksamhetskrav och säkerställa att de tekniska lösningar som tas fram görs med hjälp av branschens best praxis och standard på Saab.
 • Designa lösningsförslag
 • Vara med och skapa beslutsunderlag för tekniska vägval
 • Driva agil utveckling och kontinuerlig förbättring av tjänsterna inom InfoCom
   

Din profil

För att trivas i rollen är det fördelaktigt om du har erfarenhet av liknande arkitektroll eller som utvecklare. Du har framgångsrikt utvecklat arkitekturlösningar och tekniska roadmaps och/eller har varit med när dessa har implementerats som tillförlitliga tekniska lösningar.

Du är lösningsorienterad, självgående och tycker om att hjälpa och arbeta tillsammans med andra.
 

Vi tror att du har:

 • Akademisk utbildning inom IT, datavetenskap eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av Sharepoint inom utveckling, konfiguration och integrationer
 • Mycket bra teknisk förståelse för SharePoint
 • Mycket bra kommunikations- och presentationsförmåga
 • Mycket bra förmåga att samverka med andra och en kundfokuserad attityd
 • Behärskar svenska och engelska flytande
 • Erfarenhet av att agilt arbetssätt och DevSecOps


Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av PowerShell utveckling
 • Erfarenheter av molntjänster


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

För denna tjänst vill vi ha din ansökan på svenska. Vi tillämpar ett löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.