Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-manager för Special Purpose Environments

Göteborg, Sweden
Closing date: 23 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

SPE är ett nytt Service Area inom Business IT som jobbar med tjänster för att möte verksamhetens omedelbara behov och därefter standardisera och automatisera etablering, drift och förvaltning av SPE. De miljöer vi tar fram kan vara komplexa system från enkla testmiljöer till stora utvecklingsplattformar.

SPE-miljöer möjliggör att Saabs verksamhet kan utveckla, producera och leverera produkter till slutkund. På taktisk nivå sker ett nära samarbete med Service Owners och Service Managers, som är tjänsteägare respektive hanterar den daglig drift och har en nära dialog med verksamheten.


Din roll

I din roll kommer du vara en del av den spännande IT-funktionen på Saab. Rollen som IT-manager for Special Purpose Environments innebär att du kommer att leda och ansvara för upp till 25 personer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina linjechefskollegor samt Service Owners och Service Managers som ansvarar för att leverera och utveckla våra IT-tjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Resurshantering (resursplanering, förfrågningshantering och konsulthantering)
 • Rekrytering och on-boarding samt off-boarding av anställda och konsulter
 • Kompetensutveckling och strategisk personalplanering
 • Personalbudget inom din organisation
 • Hantera arbetsmiljö-, säkerhets- och riskfrågor samt personalsäkerhet
   

Din profil

För att lyckas i rollen måste du vara proaktiv, framåtblickande och ha ett stort intresse för människors utveckling. Vidare tror vi att du har en kundorienterad och affärsmässig inriktning, med en god analytisk och lösning­sorienterad inställning. Du är en utmärkt lagspelare men också van att arbeta självständigt. Din viktigaste egenskap är att du har viljan, intresset och engagemanget att lära.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har följande kompetenser eller erfarenheter:

 • Dokumenterad ledarskapserfarenhet inom IT
 • God förmåga att leda och motivera människor
 • Du har en god analytisk förmåga och är en problemlösare
 • Jobbar proaktivt med ett fokus på framtiden
 • Erfarenhet av IT-drift, design och transformation, IT-säkerhet samt regelefterlevnad
 • Talanganskaffning, utveckling, bevarande och transformation
 • Utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter med förmåga att leda och skapa ett högpresterande team
 • God kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.

   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här