Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Object Leader

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Vi söker efter en IT Object Leader som vill bli en del av vårt team. Vi erbjuder en dynamisk arbetsroll där du får ansvara för utveckling och förvaltning av våra IT-miljöer, och tillsammans med teamkollegor jobba i nära samarbete med övriga Saabs verksamhet. Låter detta som något för dig? Sök rollen redan idag!

Din roll

Våra IT Object Leaders (IOL) äger och ansvarar för den operativa driften av våra IT-miljöer som möjliggör att Saabs verksamhet kan utveckla, producera och leverera våra produkter till slutkund. Som IOL utgör du, tillsammans med IT-arkitekter, Business Analysts och DevSecOps-teamet, en nyckelspelare i gränssnittet mellan business och IT. På taktisk nivå sker ett nära samarbete med Business Object Leader (BOL), som är verksamhetens representant i förvaltningen. Du ansvarar för att vi levererar säkra IT-miljöer enligt de krav och SLA-nivåer som finns uppsatta. Du säkerställer att ni har en god kommunikation och arbetsstruktur både inom ditt team men också med verksamheten. Du agerar leveransansvarig för de IT-miljöer som vi levererar till verksamheten.  

Din huvudsakliga ansvarsområden innefattar att:

 • Säkerställa att alla IT-komponenter och tjänster finns tillgängliga för drift enligt överenskommen nivå
 • Säkerställa att de tekniska integrationerna fungerar på ett tillfredsställande sätt
 • Vara taktiskt ansvarig för den operativa driften och leveransen av IT objekten gentemot verksamheten
 • Utgöra gränssnittet mellan Group IT och den verksamhet som använder IT-objekten

I rollen kommer du även att ha övergripande befogenheter att:

 • Skapa objektplaner i samråd med verksamheten
 • Genomföra överenskomna aktiviteter gällande IT-komponenter i objektplanerna, inom givna ramar
 • Initiera, koordinera och överse underhålls- och utvecklingsuppdrag utifrån objekt- och underhållsplaner från Service Owners inom Group IT.
 • Säkerställa uppföljning av IT:s driftkostnader samt rapportera resultat och forecast både till Service Owner men också till verksamheten
 • Presentera ärenden som ligger utanför objektplanernas ram till Object Steering Group
 • Samordna uppdrag och aktiviteter med andra objekt och projekt.


Din profil

För att trivas i rollen ser vi att du lockas av att arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö, där du med egen kunskap och erfarenheter bidrar med innovativa lösningar. Som person är du engagerad, driven och intresserad av att lära dig hur verksamheten fungerar för att kunna stötta dem på bästa sätt. Det är av stor vikt att du har förmåga att bygga och upprätthålla långvariga kundrelationer. Du kommunicerar och uttrycker dig på tydligt sätt, för att kunna möta verksamhetens och individers olika behov. Du gillar att samarbeta med andra och gillar att ha roligt på jobbet.

Utöver ovanstående personliga kompetenser ser vi att du:

 • Har en eftergymnasial utbildning med god teknisk förståelse inom området vi verkar.
 • Gärna har erfarenhet av att vara i en ledande position
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skalat agilt arbetssätt eller tidigare har jobbat i roller där du haft någon form av leveransansvar.  


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.