Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Resource Management Specialist & Coordinator

Linköping, Sweden
Closing date: 25 September 2023

Vi söker en IT Resource Management Specialist och koordinator till Organisational Support, en stabsfunktion inom Group IT.

Som IT Resource Management Specialist kommer du att arbeta med att utveckla och koordinera IT Resource Management process och de verktyg som används inom Saab Group IT.

Du kommer att arbeta med Resource Capacity Management, koordinera och leda Resource Capacity planning-möten.

Du kommer även att arbeta som Business Solution Manager för Resource Request flow och den modul i ServiceNow som används av Group IT, agera som kravställare för utveckling samt stötta linjechefer och tjänsteägare i verktyget och processen för att beställa resurser.

Din roll

 • Ansvara för och leda Resource Capacity Management och planeringsprocessen.

 • Facilitera och leda Resource Management Forums

 • Agera som Business Solution Manager för Resource Request module i ServiceNow och vara kravställare.

 • Vid behov agera som Que Coordinator för inkomna Resource Requests vid behov.

 • Ansvara för utbildning och support till nya och befintliga Linjechefer i Resource Request flow.

 • Samordna kommunikation gällande arbetssätt, processer och system.

Din Profil

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver vara proaktiv och framtidsorienterad samt ha ett stort intresse för Resurshantering, Kapacitetsplanering och teknik. Vidare ser vi att du har ett kundorienterat och affärsmässigt fokus, med ett gott analytiskt och problemlösande tänk. Du är antagligen van vid att arbeta självständigt men du är också en fantastisk lagspelare. För att trivas hos oss behöver du vara serviceminded och gilla att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras med kort varsel utifrån användarnas behov. Din viktigaste egenskap är att du har viljan, intresse och har ett stort engagemang.

För att möta våra förväntningar i denna tjänst tror vi att du har följande kompetenser eller erfarenheter:

 • kandidatexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant område (Informationsteknik eller närliggande område)

 • Mycket god kunskap och erfarenhet av resurshantering inom IT och resurskapacitetsplanering.

 • Ledarskapsförmåga

 • Mycket god kommunikativ förmåga

 • God förståelse för affärs- och ekonomistyrning

 • Behärska både svenska och engelska, tal och skrift

 • Kunskap i verktygen ServiceNow och Antura och dess moduler för Resource Management är meriterande.

Du kommer att ha din placering på någon av våra orter i Linköping, Alvik, Järfälla, Göteborg, Huskvarna, Malmö, Karlskoga eller Karlskrona.

Denna tjänst kräver att du klarar en säkerhetsprövning baserat på gällande regler kring/av säkerhetsskydd. För tjänster som kräver säkerhetsprövning kan ytterligare skyldigheter gällande medborgarskap gälla.

Vad du kommer bli en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här  

 

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem