Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-Security Specialist

Linköping, Sweden
Closing date: 13 August 2023

Är du en systemingenjör med ett stort intresse för IT-säkerhet? Vi söker dig som vill utvecklas inom IT-säkerhet och jobba med avancerade system inom ett mycket spännande område samtidigt som du jobbar för en god sak! Vi på Saab utvecklar morgondagens teknik för att tillsammans skapa en tryggare omvärld.

Din roll

Du kommer att vara en del av området Ground Support Systems som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska som tekniska loopen för att säkerställa hög tillgänglighet och operativ effektivitet!

Vi verksamhet växer med flertalet nya beställningar så därför behöver vi förstärka vårt IT-säkerhetsteam med en driven och engagerad systemingenjör.

Som IT-Security Specialist kommer du att medverka i alla faser från tidiga koncept till leverans av produkterna. Du är central i tolkningen av säkerhetskrav och att tillsammans med produktledare och systemarkitekter omsätta dem till tekniska lösningar i produkterna. Du kommer också att vara delaktig i verifieringen av produkternas säkerhetsdesign för att slutligen sammanställa en IT-säkerhetsanalys som skickas till våra kunder.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant. Du har goda kunskaper om IT-säkerhet i Windows- och/eller Linuxsystem.

  • Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemadministration och systemutveckling av ovan nämnda plattformar

  • goda kunskaper i skriptprogrammering, säkerhetskonfigurering av operativsystemen i plattformarna

  • Försvarsmaktens och FMVs regelverk och processer t.ex. ISM, KSF, ISD

  • Erfarenhet eller ambition att arbeta med teknisk informationssäkerhet

  • Att skriva teknisk dokumentation på engelska och svenska

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Hos oss har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.