Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Service Manager Communication

Linköping, Sweden
Closing date: 20 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll:

Du kommer att vara en del av IT på Saab. I din roll som Service Manager för Communication kommer du hantera den dagliga driften, ekonomisk uppföljning, tjänsteuppföljning samt förbättringsarbeten. I din roll kommer du ansvara för att bygga sammansvetsade team, där du bör eftersträva en kultur där alla i teamet trivs på arbetet. Du kommer att arbeta nära andra Service Managers och Service Owners inom Digital Workplace, vilka är ansvariga för att leverera och utveckla våra IT-tjänster.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Uppföljning av compliance för tjänster mot olika regelverk.

 • Uppföljning av SLA (service level agreement) för tjänster.

 • Ekonomisk uppföljning mot budget samt planering av prognos.

 • Ansvarig för förvaltningsaktiviteter samt mindre projektuppdrag.

 • Fungera som kontaktyta mot verksamheten utifrån de tjänster som ingår.

 • Ansvarig för den dagliga driften.

 • Driva teamkänsla och den kultur vi eftersträvar på Digital Workplace.

 • Regelbunden uppföljning med Service Owner kring tjänster och nya initiativ.

Din profil:

Vi letar efter dig som har rätt kompetens, erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. För att lyckas i rollen måste du ha stort intresse för teknik, vara kundorienterad och affärsinriktad. Du behöver även ha en god analytisk förmåga samt vara problemlösningsinriktad. Du är van vid att arbeta självständigt men är också en bra lagspelare. För att trivas med oss behöver du vara serviceinriktad och gilla att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras snabbt baserat på användarnas behov och Service Owners prioriteringar.

Som person är du ivrig att utvecklas och lära dig, är engagerad i att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Det viktigaste är att du har viljan, intresset och engagemanget att lära dig.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du även har följande färdigheter eller erfarenheter:

 • Förmåga att coacha och motivera människor

 • Proaktiv och framåtriktad

 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på både svenska och engelska.

 • Strukturerad och van att dokumentera ditt arbete.

 • Van vid att arbeta med kravanalys och hur dess krav omsätts i teknik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer att vara en del av:

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Communication and Mobility, som är en del av Digital Workplace och Enterprise IT, ansvarar för tjänster som omfattar kommunikation såsom voip, konferenstjänster, mailtjänster e.t.c. Inom dessa tjänster hanteras inköp och utvärdering av leverantörer, livscykelhantering, säkerhetsuppdateringar, utveckling och nyutveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.