Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Service Manager IAM

Malmö, Sweden
Closing date: 8 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu två Service Managers till våra IAM-team, Identity Management samt Access Management. Som Service Manager hos oss är du ansvarig för att säkerställa att tjänsten uppfyller kundens förväntningar och behov. Idag omfattas Access teamet för tjänster för bland annat AD, ADFS, PAM/CyberArk och Identity omfattas av tjänster som bland annat One Identity IdMan, Microsoft Identity Manager.

Vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar att leverera dessa tjänster, förvalta och vidareutveckla tjänsterna samt fånga upp ytterligare verksamhetsbehov. Du kommer arbeta i tätt samarbete med vår Service Owner och ha en viktig roll i teamet. För rollen som Service Manager för Identity är placeringsort Linköping, om du vill arbeta med accessteamet kan du sitta i både Linköping, Stockholm eller Malmö

Rollen innefattar uppgifter som:

 • Säkerställa att våra dagliga aktiviteter utförs
 • Koordinera och driva arbetet inom tjänstens alla aspekter (drift, förvaltning och utveckling)
 • Initiera och hantera förvaltningsaktiviteter enligt godkänd och överenskommen plan
 • Implementera nya förmågor, krav och förbättringar enligt gällande Service Roadmap och livscykelplan
 • Proaktivt identifiera och implementera förbättringar i daglig leverans enligt specificerad ”form, fit and function” – så att IT-tjänster, tjänstekomponenter och IT-lösningar följer överenskomna krav och service nivåer
 • Dokumentering kring dina tjänster
 • Operationellt ansvar för vår tjänsteleverans

I tjänsten ingår också att ge kostnadsinput till budget, hantera fakturor och kostnader för tjänsterna samt utforma leveransrapporter avseende prestanda, kvalitet och kostnad till Service Owner.


Du säkrar att alla externa leverantörer fullföljer avtal, överenskommelser och leveransnivåer (SLA).

En viktig del är också att föreslå förändringar i kontrakt/avtal/överenskommelser/resurser med externa och interna leverantörer i enlighet med förvaltningsplanen och hålla förvaltnings- och utvecklingsteamen informerade samt säkerställa god kommunikation mellan olika Service Managers kopplade till våra tjänster.
 

Din profil

Vi söker dig som är utåtriktad och trivs med att integrera med andra människor. Du som söker ska ha en god förmåga av att bemöta och samarbeta med andra, både internt och externt, och alltid ha ett serviceinriktad mindset. Du kommer tillhöra ett samarbetsvilligt team men vi ser det som väldigt viktigt att du vågar ta egna initiativ.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Ett stort säkerhetstänk i allt du gör
 • Några års ledarerfarenhet och att du besitter ledaregenskaper som utvecklar teamet och vår leveransförmåga
 • Ett gediget intresse samt kännedom av IAM-området och integrationsfrågor
 • Kunskap och erfarenhet av ITIL processer. ITSM (incident, change, problem), IT Service design, IT Service transition
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
   

Meriterande, men inte ett krav:

 • Erfarenhet av agilt arbete
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här


Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Rebecka Karlsson Boije
E-mail: rebecka.karlssonboije@saabgroup.com