Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Solution Architect inom Sharepoint

Göteborg, Sweden
Closing date: 7 December 2022

Är du en person med starkt driv, brinnande intresse för IT-arkitektur och som tycker om att arbeta med människor?

Om så är fallet, vill vi gärna ha dig med i vårt InfoCom-team som jobbar med utveckling och förvaltning av Saabs interna och externa SharePoint lösningar, Digital Asset Management System mm. Du kommer att ingå i ett team som består av anställda inom Group IT och personal hos vår samarbetspartner.

Inom området InfoCom är fokus på att designa och utveckla förmågor och tjänster för att erbjuda Saabs affärsområden möjlighet att dela information internt på Saab eller tillsammans med en extern kund, leverantör eller partner.

Som IT Arkitekt på Saabs IT avdelning kommer du att få arbete i flertalet spännande projekt och uppdrag tillsammans med många drivna och talangfulla människor olika konstellationer.

Din roll

Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar inom området InfoCom realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav, verksamhetens krav och behov samt i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att företagsövergripande arkitekturprinciper och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten.

I arbetet ingår att:

 • Ansvara för övergripande arkitektur och säkerställa att SharePoint plattformar och applikationer utvecklas i linje med vår verksamhetsstrategi

 • Analysera nya verksamhetskrav och säkerställa att de tekniska lösningar som tas fram görs med hjälp av branschens best praxis och standard på Saab.

 • Designa lösningsförslag

 • Vara med och skapa beslutsunderlag för tekniska vägval

 • Driva agil utveckling och kontinuerlig förbättring av tjänsterna inom InfoCom

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Din profil

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med SharePoint-lösningar, gärna inom en global organisation med en komplex IT-miljö. Du har antingen arbetat i en liknande Arkitektroll eller som Utvecklare och vill ta nästa steg mot en Arkitektroll. Du har framgångsrikt utvecklat arkitekturlösningar och tekniska roadmaps och/eller har varit med när dessa har implementerats som tillförlitliga tekniska lösningar.

Du är lösningsorienterad, självgående och tycker om att hjälpa andra och arbeta tillsammans med andra. Du behöver vara kundorienterad, ha förmåga att kommunicera på olika nivåer och ha en mycket god teknisk förståelse för SharePoint.

Vi tror att du har:

 • Akademisk utbildning inom IT, datavetenskap eller motsvarande

 • Minst 5 års erfarenhet av Sharepoint inom utveckling, konfiguration och integrationer

 • Mycket bra teknisk förståelse för SharePoint

 • Mycket bra kommunikations- och presentationsförmåga

 • Mycket bra förmåga att samverka med andra och en kundfokuserad attityd

 • Behärskar svenska och engelska flytande

 • Erfarenhet av att agilt arbetssätt och DevSecOps

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av PowerShell utveckling

 • Erfarenheter av molntjänster

Vad du kommer att vara en del av

Saab Group IT ansvarar för att leverera kostnadseffektiva, standardiserade IT-lösningar och support till Saab globalt. Som del av Saab Group IT blir du del av ett hem för mycket kompetenta IT-ledare och experter som har centrala kompetenser för att stödja Saabs diversifierade portfölj av projekt och tjänster.

Inom InfoCom Teamet ansvarar vi för förvaltningen av Sharepoint plattformar med tillhörande lösningar.

Placeringen för denna tjänst är Linköping, Göteborg, Huskvarna eller Stockholm. För att arbeta på Saab krävs att du genomför och godkänns i säkerhetsprövning.  Eftersom vi i vårt arbete kommer i kontakt med Exportkontrollerad information krävs svenskt medborgarskap för tjänsten.

För denna tjänst vill vi ha din ansökan på svenska. Vi tillämpar ett löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige kan du läsa mer om dem här.

Om du vill vara med och hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, då har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa. Vi är stolta över vår vårdande miljö, där alla är olika men samtidigt har vi samma mål – att hjälpa till att skydda människor.