Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Stack Engineer (DevOps IaaS)

Göteborg, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Saab söker nya medarbetare med erfarenhet av att etablera Infrastructure-as-a-Service till ett nytt DevOps-team

Saab växer snabbt och står inför en lång och spännande resa. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och för närvarande söker vi IT Stack Engineer till ett IaaS DevOps team. Har du denna bakgrund och drivs samtidigt av att jobba i ett mindre tajt och kompetent team vill vi gärna ha dig ombord.
 

Din framtida roll

Du kommer att vara en aktiv medlem i ett mindre DevOps team som utvecklar och supportar en IaaS-plattform baserad på OpenStack. Vi arbetar med scrum och kör därför daily standups och scrum-to-scrum möten där du förväntas delta och vara aktiv och det är därför viktigt att du gillar att jobba i grupp där ni kontinuerligt samarbetar och utbyter kunskap med varandra. I rollen kommer ni även arbeta med support av andra DevOps-team på Saab, dessa team är användarna av IaaS-plattformen som bygger våra utvecklingsmiljöer för Saabs verksamhet inom R&D där arbetet genomsyras av ett stort fokus på produktivitet och säkerhet. Vi ser även gärna att du som person är självgående inom området samtidigt som du drivs av att ständigt utvecklas
 

Den du är idag:
 

För att passa bra i rollen bör du ha erfarenhet från arbete som DevOps-tekniker, gärna på ett större processdrivet företag. Vidare ser vi gärna att du som person är självgående inom området samtidigt som du drivs av en ständig utveckling. Det är viktigt att du har ett genuint intresse av att stötta användare på plattformen och även fungera som support till vår R&D avdelning. Slutligen arbetar vi agilt och det är därmed även bra om du har erfarenhet av detta.
 

För att trivas i rollen bör du ha erfarenhet/intresse av:

 • OpenStack – Förstå uppbyggnad samt kunna installera, konfigurera, supporta och uppgradera

 • Ansible – Ha erfarenhet av att jobba med Ansible samt skapa och underhålla playbook

 • SDN – Förstå koncept och hur detta interagerar med andra lager och komponenter. Kunna använda, konfigurera och underhålla

 • Linux, KVM samt Git – Kunna använda, konfigurera och underhålla

 • Python - Kunna koda, felsöka och anpassa på en nivå där man kan arbeta effektivt med OpenStack och integration med externa och interna APIer

 • Prometheus alt. Zabbix – Kunna sätta upp, konfigurera och underhålla. Arbeta med larmnivåer och statistik och rapporter.

 • Ceph – Installation, felsökning, uppdateringar och support.


Vi ser det även som meriterande om du har erfarenheter inom följande:

 • Terraform – Infrastructure as Code som koncept och användning med Terraform

 • Arbetat på större processdrivet företag

 • PKI – Kunna använda och förstå

 • Efterlevnad av ramverk

 • Logghantering, ELK eller EFK – Kunna installera, konfigurera, underhålla och supporta

 • Erfarenhet av att jobbat med eller utveckling/underhåll av CI/CD pipelines

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Inom Group IT kommer du vidare tillhöra den nya sektionen Agile IT Development  arbetar såväl egen personal som konsulter med systemutveckling inom hela IT-området. Vi supportar företagets alla IT enheter med denna tjänst. Sektionen har idag drygt 70 medarbetare, till största delen konsulter. Vi utvecklar både interna applikationer och anpassar kommersiella applikationer. Inom sektionen jobbar vi nu för att sätta ett agilt arbetssätt både för oss själva men även för att få med andra delar av företaget på den agila resan.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.