Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-Systemarkitekt

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som IT-Systemarkitekt kommer du vara sammanhållande mellan teknisk design och verksamheten samt vara en nyckelspelare genom att bidra till hög kundnöjdhet genom väl designade lösningar. Du arbetar strategiskt med styrning, utveckling och uppföljning samt etablerar och förvaltar densamma.


Tillsammans med dina kollegor blir du involverad i hela livscykeln, allt från design/arkitektur, konceptstudier, kravarbete och design till den faktiska implementeringen, fortsatt drift, förvaltning och avveckling.


Genom ett genuint intresse för teknik kommer du att arbeta med hårdvara, operativsystem, nätverk och informationssäkerhet samt integration av programvara och egenbyggd hårdvara.


Rollen som IT-Systemarkitekt är en senior roll som kräver djup teknisk kompetens inom området.

Hos oss kommer du att ha varierande arbetsuppgifter inom flertalet områden, bland annat dessa där du

  • kommer ta fram lösningar som kan användas i datorplattformar för stödsystem inom Aeronautics och arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige,

  • deltar vid framtagning av koncept och i projekt för att säkerställa att utvecklingsarbetet integreras i olika metoder, modeller och processer samt säkerställer att företagets mål och visioner uppfylls,

  • designar, planerar och utvecklar skräddarsydda lösningar för våra kunder, från behov till realisering, men hanterar även designförändringar,

  • arbetar proaktivt, rådgivande och utvecklingsinriktat i dialogen med andra utifrån dina och andras kompetenser samt är öppen för olika och andras perspektiv genom din problemlösande inställning,

  • säkerställer att hårdvara och mjukvara hålls ihop och

  • driver delning och återanvändning av kunskaper och lösningar inom systemarkitekturområdet samt sprider och kommunicerar kunskap i verksamheten och till aktuella målgrupper

Din profil

I rollen som IT-Systemarkitekt hos oss ser vi att du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du kan arbeta både självständigt och i grupp med andra vilket ställer krav på att du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.


Vi söker dig som i kombination med djup teknisk kompetens och erfarenhet har förmågan att se helheter och ta hänsyn även till det större perspektivet.
Du är en uthållig person med en inre stabilitet och en förmåga att förbli motiverad och effektiv tills resultat är uppnådda.

Vi önskar att du har högskole- eller universitetsutbildning och/eller erfarenhet inom arkitektur, informationsteknik, datateknik, systemvetenskap eller motsvarande utbildning alt erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten.
Vi ser även helst att du har mär än 5 års arbetslivserfarenhet som IT-Systemarkitekt inom produktutveckling.

I din roll kommer du att tillhöra en sektion med fantastiska och mycket kompetenta medarbetare som är hjälpsamma och bryr sig om varandra. Vi blandar vår professionalism med glada skratt och värnar om vår arbetsmiljö, givetvis tillsammans med fokus på våra uppdrag. I och med att vi expanderar så letar vi efter nästa person som vill vara med på vår resa.


Stor vikt kommer att även att läggas vid personlig lämplighet, motivation och engagemang för tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!