Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-tekniker med fokus på hårdvara till Gripens utvecklingssimulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Sektionen Computer for Simulators ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping. Vi växer och har mycket spännande på gång, bland annat utveckling av en ny stor Gripen-simulator. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Här har du möjlighet att lära dig mycket om hela flygplanet. Atmosfären är hjälpsam och du får en bra introduktion när du börjar.

Just nu har vi behov av dig som vill arbeta med hårdvara (datorer, switchar, kablar, hårddiskar, grafikkort m.m.).

Exempel på möjliga arbetsuppgifter:

  • Livscykelhantering av hårdvara; från inköp, godsmottagning, funktionstest och registrering till avveckling
  • Reservdels- och förrådshantering
  • Hantering av serviceärenden mot leverantörer
  • Rackmontering och anslutning av datorer i våra datorhallar
  • Dokumentation
  • Ta fram rutiner

Din profil

Vi söker dig med intresse för IT och hårdvara och som dessutom gillar ordning och reda.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom IT och hantering av hårdvara. Du är driven, noggrann och framför allt intresserad av arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du är utbildad inom IT eller elektronik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef:
mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.