Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Java Jedi sökes: Låt kraften av koden vara med dig!

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Ditt uppdrag, tillsammans med ditt team är att använda egenutvecklade verktyg för att skapa detaljerade simulationer av omvärlden och gränsytorna. Målet är att utveckla automatiska testfall för att noggrant säkerställa kvalitén i våra produkter inom Electronic Warfare. Vi simulerar bland annat flygplanets centralenhet och systemet med signaler, som våra produkter förväntas ta emot utifrån. Som Javautvecklare hos oss får du skriva spännande kod och vara med och utmana gränserna för vad som är tekniskt möjligt!

Vi har stort fokus på att använda agila arbetssätt och verka i en miljö där metodiker som Continous Integration och Development tar stor plats. Vi efterlever agila värderingar och strävar hela tiden efter att utvecklas inom detta.

Här blir du en del av ett sammansvetsat team på ett tiotal personer, där alla bidrar till en god teamkänsla och en hjälpsam kultur, vilket gör det möjligt för oss att leverera högkvalitativa produkter åt våra kunder världen över.

Teamet tillhör mjukvaruenheten inom affärsenheten Fighter Core Capabilities, där vi tillhandahåller produkter för Signal Intelligence (SIGINT) och Electronic Counter Measures (ECM) för bland annat nästa generations Gripen- och GlobalEye-flygplan.

Din profil

För att lyckas i den här rollen behöver du ha en högskoleutbildning och åtminstone några års erfarenhet inom mjukvaruutveckling. Vi ser även att du har erfarenhet av agila arbetssätt samt förstår värdet av automatiserade tester. Svenska och engelska behöver du även behärska, både i tal och skrift, då det förekommer i arbetet.

Vi söker dig som trivs i samarbetet med andra men som också tycker om att självständigt leda arbetet framåt. Du har ett genuint intresse för tekniska produkter och du motiveras av att lära dig ny kunskap samt bolla nya perspektiv och förbättringar tillsammans med dina kollegor. Detta är viktigt eftersom vi arbetar mycket tillsammans och lär oss av varandra.

Vi ser gärna att du har kunskap inom något/några av följande språk och verktyg:

  • Java 21 (och äldre)
  • Eclipse/IntelliJ
  • Git
  • Jira
  • Jenkins

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Läs gärna mer om Electronic Warfare och våra produkter här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Alexander Arovelius, mail: alexander.arovelius@saabgroup.com

https://www.linkedin.com/in/alexander-arovelius-92b67a84/