Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Junior Inköpare

Linköping, Sweden
Closing date: 16 October 2023

Vill du vara en central del av vårat strategiskt Inköpsteam med starkt affärsdriv och högt tempo?

Är du positiv och serviceminded med ett naturligt driv att supportera och vill utvecklas i en Junior Inköpsroll, då kan du vara den som vi söker!

Din roll

Du kommer att arbeta på avdelningen Sourcing & Supply som består av cirka 10 Strategiska Inköpare inom Affärsenheten Aerospace Systems i Linköping.

Du kommer att ha en viktig central roll i att supportera avdelningen med diverse administrativa arbetsuppgifter samtidigt som du ansvarar för några mindre leverantörer. Du kommer att jobba i ett härligt team med mycket erfarenhet och stort kunnande som ger dig möjligheten att växa in i rollen och uppgifterna!

För att lyckas behöver du vara en ambitiös och nyfiken person som trivs lika bra med administrativa arbetsuppgifter som strategiska och motiveras av att utvecklas samt att lära dig nya saker.

Stor vikt läggs vid din personlighet och att du har en god affärsförståelse med förmåga att arbeta både självständigt och i team med struktur mot uppsatta mål och tidplaner.

Som Strategisk Support/Junior Inköpare kommer du bl.a. att arbeta med:

  • Ta fram brev, presentationsmaterial samt underlag till leverantörer

  • Sammanhållande och drivande i utskick till leverantörer

  • Olika typer av uppdateringar ex. priser, avtalsbevakning, registeruppdateringar

  • Supportera Strategiska Inköpare

  • Hantera och ansvara för mindre leverantörer

  • Teckna enklare avtal enl. färdiga mallar

  • Säkra och arbeta mot avdelningens mål och KPI:er

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, bör du vara serviceinriktad, lösningsorienterad ha en nyfikenhet och driv att ta dig an diverse arbetsuppgifter som både är av administrativ och strategisk karaktär.

Du tar initiativ samt trivs med att arbeta I team där du bidrar med din kunskap och positiva attityd

för avdelningens bästa!

Vi ser gärna att du har Yrkesutbildning inom inköp alternativt motsvarande kunskaper förvärvat från yrkeslivet. Mycket goda kunskaper i Office-paketet och erfarenhet av IFS-system är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

På Aerospace Systems tillverkar utvecklar, producerar och marknadsför vi i huvudsak delar till den civila marknaden där Airbus och Boeing är våra största kunder. På Saab strävar vi efter balans mellan arbete och fritid. Aerospace Systems är en del av affärsområde Aeronautics och har ca 400 anställda.

Sourcing & Supply inom Aerospace Systems består av ca 45 personer och innefattar allt från Inkommande lager, Strategiskt Inköp, Operativt/taktiskt Inköp, Industrialisering leverantör och Leverantörskvalitet.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.