Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Junior Komponentingenjör inom ubåtskonstruktion

Malmö, Sweden
Closing date: 5 December 2022

Vill du vara med och skapa Saab Kockums komponentbibliotek likt katalogen i The Sims? På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som komponentingenjör på sektionen Engineering Support arbetar du främst med att utveckla och förvalta komponenter och komponentbibliotek med inriktning mot våra konstruktionsverktyg på ubåtssidan. Du kommer vara en spindel i nätet och säkerställa att kedjan går från tanke till en komplett komponent. Idag förvaltas ett antal tusen komponenter i komponentbiblioteket som varje vecka blir några fler baserat på förfrågningar från konstruktörer och systemingenjörer. Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Malmö eller Karlskrona beroende på vad du föredrar. Tjänsten kräver resor mellan dessa kontor emellanåt. Körkort är inget krav men är fördelaktigt.

Sektionen Engineering Support består idag av ca 20 relativt unga komponent- och standardingenjörer. Vi har det roligt på jobbet och växlar fokuserat arbete med god gemenskap. Förutom komponenthantering arbetar sektionen även med standardisering, standarder, rörspecifikationer, ritningsaktivering och genomför utvalda punktinsatser.

Din profil

I teamet kan vi välkomna personer med ett eller några års erfarenhet inom arbetslivet. Vi tror att vår nästa kollega minst har följande kompetens:

  • Ingenjörsexamen, företrädesvis inom maskinteknik, elektroteknik eller likvärdigt
  • Är strukturerad, noggrann, har öga för detaljer och kan leverera i tid
  • Har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Det är även meriterande om vår nästa kollega har:

  • Erfarenhet av PTC Creo Parametric och Windchill
  • God datorvana
  • Kunskap och tidigare erfarenhet inom komponenthantering
  • Erfarenhet av nationell/internationell standard och/eller av tätt samarbete med inköp och leverantörsmarknaden

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området Quality & Standard Office består idag av flera olika kvalitet- och supportfunktioner. Tillsammans med övriga enheter hjälps vi åt att stötta projekten så att framfarten blir så effektiv som möjligt. Vi är än så länge 25-30 medarbetare fördelade på olika orter. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Välkommen in med din ansökan! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan önskas CV och personligt brev.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.