Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Junior PCB designer - PCB Design & Producibility, High Frequency Design

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 August 2021
Apply for this job!

Avdelningen High Frequency Design söker en mönsterkortskonstruktör till sektionen PCB Design & Producibility. Sektionen ansvarar för konstruktion av mönsterkort och producerbarhetsaspekter för kretskort inom alla teknikområden till Saab Surveillance samtliga mark, sjö och flygande system.

Din roll

Vi söker dig som vill arbeta med mönsterkortsdesign och vill utvecklas inom området. Som en del av vårt PCB Design team där tekniken är i fokus kommer du ställas inför den inspirerande och breda utmaningen att konstruera mönsterkort i teknikens framkant för bl.a RF-, kraft- och digitala applikationer. 

I teamet har vi ett öppet klimat där vi utvecklas och formar morgondagens mönsterkort tillsammans. Arbetet bedrivs vanligtvis i projektform vilket kommer att innebära ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden, producerbarhet, inköp och externa mönsterkortstillverkare. I arbetsuppgifterna ingår vid behov att stötta teamets ECAD & PCB Librarian.

Verktyg som idag används är CAD-verktyget Cadence Allegro och PDM-verktyget IFS.


Din profil

Du har troligtvis en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot elektronikkonstruktion och/eller några års erfarenhet av elektronik-/mönsterkortskonstruktion. Du har ett intresse för CAD-arbete och det är meriterande om du har kunskap i något av CAD-verktygen Cadence Allegro och/eller Mentor Xpedition. Har du kunskap i Cadence script språk SKILL och/eller erfarenhet av arbete som ECAD & PCB Librarian är även det meriterande. Vi söker dig som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem och som är noggrann, engagerad, drivande och målfokuserad i ditt arbetssätt. Du har viljan att ständigt utvecklas både som människa och som ingenjör.

Du behöver kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är ett krav då teamarbete bygger på att hjälpa varandra att lyckas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Gruppen ansvarar för konstruktion av mönsterkort till samtliga produktområden inom Saab Surveillance. I teamet har vi ett öppet klimat där vi utvecklas och möter morgondagens utmaningar tillsammans.

Läs mer om våra produkter här: https://saab.com/air/#sensor-systems

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.