Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Junior/nyutexad: Programmera VHDL på FPGA och/eller C på Mikrokontroller

Linköping, Sweden
Closing date: 23 June 2023

Är du på väg ut i arbetslivet? Tycker du om hårdvarunära programmering?

Vill du vara med och utveckla taktisk elektronik som klarar de tuffaste miljöer?

Önskar du vara med ifrån idé till kundleverans? Trivs du i ett företag där alla jobbar tillsammans, allt ifrån marknadsföring till produktutveckling och produktion?

Din roll

SAAB Tactical Electronics AB är ett företag beläget i Linköping/Malmslätt som utvecklar hårt ruggade datorer, skärmar, switchar, kameror m.m. till tunga fordon så som stridsvagnar och stridsfordon. Med runt 70 anställda så har vi allt ifrån marknadsföring, R&D, produktion och eftermarknad/support. Sektionen som ansvarar för mjukvaruutveckling söker nu hårdvarunära programmerare. Som mjukvaruutvecklare är du involverad redan vid kravställning för att se att kraven är implementerbara och testbara. Kraven bryts sedan ner till implementerbara funktioner som går att tidsestimera. Man jobbar sedan ihop i mindre grupper för att tillsammans bygga upp koden på bästa sätt.

Du kommer att integrera komponenter som exempelvis CPU, GPU, FPGA eller mikrokontroller av den senaste teknologin. Du jobbar nära tillsammans med grannsektionen som ansvarar för att ta fram mekanik och elektronik till produkterna. Du kommer jobba tillsammans med kompetenta medarbetare som erbjuder det stöd som inledningsvis kan behövas för att underlätta att du ska lyckas. 

Då vi är ett litet företag så har många personer flera roller och kompetensområden vilket gör att det finns stora möjligheter att bredda sig och byta inriktning ifall man söker nya utmaningar efter att ha jobbat en period.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Din profil

Som FPGA programmerare behöver du ha förståelse för hårdvarukonstruktion, alla portar och signaler samt hur man jobbar med testbänk och simulerad modell för att testa av testbänken. Här finns både behov av VHDL programmerare och personer som har förståelse för Linux, drivrutiner och bootmjukvara. Felsökning och testning görs på öppna kretskkort i EPA utrymme.Utveckling av mikrokontroller sker i programmeringsspråket C. Även här behövs förståelse för hårdvarukonstruktionen. Vi utvecklar firmware och BIT-mjukvara, där vi bland annat testar spänningar och temperaturer.

Vi söker dig som har ett stort intresse i hårdvarunära programmering och har gått en högskoleutbildning där du använt dig av nämnda programmeringsspråk.

Vi tror att du är på väg att ta ut din examen eller har hunnit jobba i några år. Du kommer behöva jobba både i grupp och enskilt och gilla en dynamisk miljö med parallella projekt och ny spännande teknik. För rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Vi använder oss av löpande rekrytering, så tveka inte utan ansök redan idag. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.