Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Junior/Senior Komponentingenjör med fokus på ritningar

Malmö, Sweden
Closing date: 30 September 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Vill du vara med och skapa Saab Kockums komponentbibliotek likt katalogen i The Sims? Som komponentingenjör, med inriktning mot våra konstruktionsverktyg på ubåtssidan, arbetar du främst med att utveckla och förvalta komponenter och komponentbibliotek. Du kommer vara en av spindlarna i nätet att säkerställa att kedjan går från tanke till en komplett komponent med fokus på ritningsframtagning och kvaliteten på dessa. Idag förvaltas ett antal tusen komponenter i komponentbiblioteket som varje vecka blir några fler baserat på förfrågningar från konstruktörer och systemingenjörer.

Idag består Engineering Support av ca 20 komponent- och standardingenjörer. Vi har det roligt på jobbet och växlar fokuserat arbete med god gemenskap. Förutom komponenthantering arbetar sektionen även med standardisering, standarder, avvikelsehantering, rörspecifikationer, sprängskisser, ritningsaktivering och genomför utvalda punktinsatser mot övriga verksamheten.

Din profil

I teamet välkomnar vi både seniora och juniora profiler. Vi tror att vår nästa kollega minst har följande kompetens:

  • Ingenjörsexamen företrädesvis inom maskinteknik, elektroteknik eller likvärdigt.
  • Är strukturerad, noggrann, har öga för detaljer och kan leverera i tid.
  • Har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om vår nästa kollega har:

  • Erfarenhet av PTC Creo Parametric och Windchill.
  • Kunskap och tidigare erfarenhet inom komponenthantering.
  • Erfarenhet av nationell/internationell standard och/eller av tätt samarbete med inköp och leverantörsmarknaden.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området Quality & Standard Office består idag av flera olika kvalitet- och supportfunktioner. Tillsammans med övriga enheter hjälps vi åt att stötta projekten så att framfarten blir så effektiv som möjligt. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Malmö eller Karlskrona beroende på vad du föredrar. Tjänsten kräver resor mellan dessa kontor emellanåt, körkort är inget krav men fördelaktigt.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du påbörja en ny karriär? Välkommen in med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.