Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Kablageingenjör med koordineringsförmåga

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Vill du arbeta i en högteknologisk miljö och producera produkter i världsklass med fokus på kvalitet, hållbarhet och innovation med den senaste tekniken? Vi söker personer med ett djupt intresse för produktutveckling, kablar, kablage och kontaktdon!

Din roll

I din roll som Kablageingenjör kommer du att vara en del av hela utvecklingsprocessen från konceptdesign till skapandet av slutprodukten. Detta inkluderar produktförbättring, livscykelhantering och kommunikation med underleverantörer. Ditt dagliga arbete består av att dela med dig av dina kunskaper, koordinera och undersöka ny teknik såsom nya kabelrelaterade produkter och processförbättringar.

Tjänsten är placerad i Järfälla med möjlighet att jobba hemifrån vid överenskomna tillfällen. Vill du veta mer om Saab-livet och fördelarna med att arbeta hos oss? Läs vår People Philosophy.

Din profil

Du kommer att leda ett kabelteam inom Hårdvaruavdelningen och dela kunskap inom organisationen gällande kablage. Som Kabelingenjör kommer du att ansvara för design av elektriska kablage för kraftdistribution, RF-signaler samt höghastighetslänkar. Förståelse och tillämpning av EMI/RFI är önskvärt.

Andra meriterande erfarenheter är;

  • Praktiskt baserad kunskap om tillverkningsprocesser och utförandekriterier för flygande applikationer såväl som markbaserat kablage i enlighet med IPC/WHMA-A-620.
  • Arbetserfarenhet gällande Electrical CAD SIEMENS CAPITAL mjukvarupaket och tillhörande moduler såsom Logic, Integrator och Harness XC.
  • Kännedom gällande 3D-CAD-verktyg som Siemens NX.
  • Integrering utav kablage i flyghårdvara.
  • Ledning av team inom teknikutveckling, från projektstart till leverans av hårdvara.

Vi tror att du är en ambitiös och kreativ person som vill arbeta i ett socialt team, och har förmåga att ta initiativ och ansvar. Eftersom vi ofta samarbetar med kollegor från olika discipliner ser vi god kommunikationsförmåga som en stor framgångsfaktor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att ingå i Hårdvaruavdelningen som utvecklar och designar hårdvaran för signalintelligens och elektroniska krigföringssystem med syfte att skydda nästa generations plattformar t.ex. GlobalEye och Gripen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.