Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Kalkyl och granskningssamordnare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 11 December 2022

Vi utökar och söker en driven och kommunikativ kalkyl och granskningssamordnare med en teknisk bakgrund på underhåll för vidmakthållande av svenska marinens fartygsplattformar. Hos oss får du jobba med spännande och helt unika produkter både ovan och under ytan för att göra världen till en säkrare plats! Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

Din framtida utmaning

Du kommer fungera som ett filter till vår produktionsberedningsavdelning genom att kvalitetssäkra deras input. Rollen innebär att du ansvarar för produktionskalkyler under offertfaser för stora och små projekt. Kalkylerna kommer ligga till grund för produktionsaktiviteter när offert blir en beställning. Utvärdering av kalkylarbetena kommer att ske med efterkalkyler för att öka precisionen på offerterna.

Vartefter offerterna blir beställningar kommer du leda granskningsarbeten för att produktionsanpassa och kvalitetssäkra konstruktionslösningarna, förändringar mot tidigare kalkyl får inarbetas.

Det kommer även att finnas behov för kalkyl och granskningsarbeten under pågående projekt som kräver snabbare handlingstider och ett nätverkande arbetssätt.

Detta är en självständig roll där stort ansvar ligger på dig i att styra och driva ditt eget arbete utifrån de deadlines som finns.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kalkylarbete
 • Granskningsarbete
 • Ritningsläsning
 • Förbättringsarbete
   

Den du är idag

Detta är en roll för dig som motiveras av att få använda din fulla kapacitet! Vi har mycket handpåläggning på uppdragen och snabba puckar gör att du behöver vara flexibel i ditt arbets- och tankesätt. Vi söker dig som är strukturerad, kommunikativ och driven. Du bör även ha erfarenhet av kalkylarbeten och du har goda kunskaper i ritningsläsning. Du kan strukturerat driva och planera ditt eget arbete. Rollen omfattar många kontaktytor mot konstruktion och produktion och för att lyckas i jobbet krävs hög social kompetens och förmåga att bygga långvariga professionella relationer.
Vi ser gärna att du är en person som har förmågan att ta initiativ och driva arbetet framför dej.


Krav:

 • Ett par års erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i ritningsläsning
 • Goda kunskaper i Officepaket
 • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
   

Meriterande:

 • Relevant universitets-/högskole- YH/KY-utbildning
 • Goda kunskaper i planerings och kalkyleringsverktyg.
 • Goda kunskaper i dokumenthanteringssystem.
   

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vad du blir en del av

Du blir del av ett mindre team med en engagerad chef som säkerställer att ni kompetensutvecklar er tillsammans och genom utbildningar. Värdegrunden är stark och bygger på öppenhet resultat och ansvar - du blir helt enkelt en del av det viktiga navet i underhållsverksamheten på Saab Kockums!
 

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
The Next Generation Corvette


Låter ovan som en tjänst för dig? Då ser vi fram mot din ansökan! Vi erbjuder dig en utmanande tjänst i en miljö där du ständigt kommer kunna växa och utvecklas!


Vi vet att mångfald gör oss bättre! Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande till denna position. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag är 22 november. Du är välkommen med din ansökan antingen på svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.
 

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta;
Mathias Hellholm, rekryterande chef + 46 734 18 86 35
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.