Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Kalkylledare, SAAB Dynamics Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 9 February 2023

Vill du axla en viktig roll i vår produktionsorganisation och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter inom Ground Combat?

Din roll

Du kommer att arbeta som kalkylledare för Ground Combat projekt men även supporta Produktion med användarstöd för PPM-verktyget Antura Projects. Som kalkylledare leder och koordinerar du multifunktionella team av experter att estimera kostnaden för våra kommande affärer och skapar förutsättningar för framgångsrika genomföranden av våra kommande kontrakt.  Kopplingen till vårt PPM-verktyg ANTURA är stort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Förbereda och strukturera genomförande av kalkylarbetet
  • Koordinera och leda estimeringen för det kommande kontraktet
  • Sammanställa och presentera resultatet av kalkylen för olika intressenter
  • Driva metodikutveckling inom området, fokus koppling mot industrialisering
  • Bidra med kunskap från kalkylarbetet under projektens uppstartsfas
  • Skapa/Managera planer/program/org/portfölj i Antura
  • Utbilda/supportera övrig organisation i Antura
  • Delta i Antura förvaltningsorganisation

Din Profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av projektledning eller att leda arbete med kalkyler. Det är meriterande om du har erfarenhet av produktutveckling inom tillverkningsindustrin. Du har genom olika utmaningar lärt dig att skapa team som frodas och lyckas. Vi tror att du som ledare inspirerar, lyfter dina kollegor och där av bidrar till ett utvecklande och tillåtande arbetsklimat.

För att lyckas i rollen är du en motiverad och strukturerad person som gillar när vardagen skapar utmaningar där du behöver anpassa ditt arbetssätt för att uppnå dina intressenters krav på leverans. Du är en ledare med hög förmåga att kommunicera och samordna. Du är social och flexibel och kan snabbt bekanta dig med förändringar och behov.

Vi ser att du har en examen från universitet/högskola inom teknik eller motsvarande erfarenhet. Rollen kräver även mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av PPM-verktyg (dvs. Antura, MS Project) och/eller ERP-verktyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.