Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Kommersiell-/teknisk underhållslösning för Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2022

Din framtida utmaning

Vår avdelning och sektion ansvara för att vi skapar ett effektivt underhållssystem för våra kunder. Detta innebär att vi sätter var underhåll skall göras och även dimensionerar underhållssystemet.

Det är många gränssnitt och områden att väga in i underhållssystemet som gör att komplexiteten och utmaningen i uppgiften blir både utmanande och kul att jobba med.

Din utmaning kommer vara att skapa strategier och förslag till lösningar på hur delsystem skall underhållas i ett som vi kallar bakre underhåll. Det vill säga vilka flygande apparater och annan utrustning kan Saab själva underhålla åt kund och vilka kommer behöva gå tillbaka till OEM (leverantör).

En utmaning i att både tekniskt förstå vad som är lämpligt, vilka avtal finns, vilka kontrakt krav finns på tillgänglighet från kund och vilka kommersiella aspekter behöver vägas in för att föreslå bästa Business Case för ett bakre underhåll.

Denna tjänst är tänkt att kombineras med att du kan bistå nya eller befintliga kampanjer med erfarenheter och kunskaper som kommer byggas upp genom arbetet med att sätta underhållslösning. För att kunna detta behöver vi hjälpa dig att bygga en systemförståelse.

Inom sektionen och avdelningen har vi sedan ytterligare områden att växa in i och finna nya utmaningar.

Den du är idag

Vi tror att du är en nyfiken och driven person som gillar att förstå helheten, har ett teknikintresse. Du gillar att sätta upp olika strategier och har ett kommersiellt fokus. Du har en förmåga att samla och analysera information för att sedan sammanställa och presentera ett material för beslut.

Vi tror att du har lätt att skapa kontakter och lösa problem tillsammans med andra. Du gillar och kommer att jobba med medarbetare från många discipliner.

Du får gärna ha en ingenjörsbakgrund eller motsvarande erfarenhet och villig att utveckla din kommersiella sida. Alternativt att du har en bakgrund i strategiskt inköpsarbete men vill komma lite närmare tekniken utan att dyka ner i detaljer så är det också en intressant bakgrund.

Har du praktisk erfarenhet av, eller är nyfikenhet i hur flygplansunderhåll bedrivs är det meriterande. Har du personlighet, nyfikenhet och driv kommer vi hjälp dig att komma rätt. Kunskaper och erfarenheter från att jobba i våra Saab-system, så som IFS Sherpa, Team Center är meriterande men inte nödvändigt.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska och engelska

Vad blir du en del av

Avdelning Support Solution Design, är en del av Gripen Sustainment, som består av ca 100 medarbetare fördelade på fem sektioner. Vi jobbar med Systemuppbyggnad av underhållssystem, underhållsberedning, teknikinformation, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saabprodukter och andra leverantörers produkter. Vi förvaltar Saabs  produktionssystem för teknikinformation och ger stöd åt användarna.

Inom Sektionen Maintenance Engineering  behöver vi nu växa inom ett antal områden bl.a. Val av underhållslösning. Vi är ett glatt gäng som hjälps åt då spännvidden är stor i vårt uppdrag,

Ansökan och övrig information

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef på Saab, Magnus Wallin, telefonnummer: 013-187395, magnus.wallin@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-08-25

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.