Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Kommunikativ provingenjör till Gripens vapenutprovning

Linköping, Sweden
Closing date: 22 August 2022

Gillar du att prova nya saker? Kan du hantera snabba förändringar och komplex verksamhet? Föredrar du att jobba både "hands on" och att analysera data? Då kommer du älska att jobba på flygprov! Vi jobbar direkt mot flygplanen som står några meter bort i hangaren, genomför prov och analyserar data för att verifiera funktion och prestanda. Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i vapenutprovningen av nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Du kommer att ha sammanhållande och drivande roll för genomförandet av proven då arbetet mestadels sker i projektform. Efter prov sker det viktiga analysarbetet. Det finns stora möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Arbetet som flygprovingenjör på vapen innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du kommer bland annat förbereda, genomföra och analysera prov. Vi genomför proven i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som utvecklas hela tiden. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att utvecklas kontinuerligt.

Den du är idag

Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör. Erfarenhet från tidigare testning av hård- och mjukvara alternativt en drivande roll inom projektledning är meriterande.

Du vill leda och styra provgruppsmöten med många intressenter. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du är en nyfiken, positiv person med god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ och hanterar de snabba förändringar som sker hos oss. Du brinner för tekniken vi arbetar med och har ordning och reda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökan: 22/8.

Välkommen med din ansökan!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av det team som arbetar med utprovning av vapen för samtliga våra kunder. Arbetet genomförs i första hand lokalt men även i kampanjform, då vi har ett brett kontaktnät såväl internt på Saab som med kunder och leverantörer runt om i världen.

För att optimera utprovningen arbetar vi i nära samarbete med våra grannsektioner inom utprovning av taktiska system och integration. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs. I och med vårt täta samarbete med grannsektionerna kan tjänsten i framtiden anpassas till teknisk fördjupning, teknisk breddning eller att ta sig an mer komplexa projekt.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.