Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kommunikatör med fokus Employer Branding

Location
Malmö, Sweden
Closing date
5 February 2022
Apply for this job!

Är du driven och service-minded med erfarenhet av att hantera sociala medie-kanaler? Vi söker en operativ Kommunikatör med intresse för storytelling,  employer branding och internkommunikation.

Vi skapar teknologi för att hålla sjövägar öppna

Sjötransport och kommunikationsvägar är absolut nödvändigt för välbefinnandet av individer och samhällen. Kockums stolta skeppsbyggare är delaktiga i det arbetet.

Din roll

Arbete med kommunikation för Saabs affärsområde Kockums innebär att du är del av ett litet men erfaret team. Du kommer att få planera och utföra kommunikationsaktiviteter, och supportera medarbetare i organisationen.

  

Saab affärsområde Kockums vill stärka sin berättelse om hur det är att arbeta på Kockums. Syftet är att attrahera, motivera och behålla engagerade och kompetenta medarbetare. Vi söker efter en kommunikatör som vill arbeta hands-on med att berätta om vår arbetsplats.

Arbetsuppgifter inkluderar att:

  •        Skapa och publicera material för sociala medier
  •        Skapa och publicera material för interna kanaler
  •        Utbilda och stötta medarbetare i användandet av sociala medier
  •        Planera och genomföra olika event för rekrytering t.ex. arbetsmarknadsdagar
  •        Koordinera engagemangsdrivande aktiviteter för medarbetarna
  •        Projektleda och samordna Employer Branding kampanjer

Ort: Karlskrona

Positionen kräver en del resor inom Sverige.

Tjänsten är tidsbegränsad till ett år med möjlighet till förlängning.

Din profil

Vi tror att du är i början av din karriär och har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller liknande. Vi tror att du har ett par års arbetslivserfarenhet. Du är van vid att skriva inlägg, redigera foton och film. Du har erfarenhet av att skriva på både svenska och engelska och dina kunskaper i de båda språken ska vara mycket goda. Har du erfarenhet av att publicera på webbplatser, producera nyhetsbrev och koordinera event/mässor så är det ett plus.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  

Vad du blir del av

Du kommer ansluta dig till vårt kommunikationsteam och rapportera till head of communications.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.