Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Komponenttekniker på Landställ

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Din roll

Som Component technician på Landställ arbetar du på komponentnivå med bland annat felsökning, underhåll, reparationer och sluttest på hydraul- och mekaniska komponenter inom Gripen, helikopter, stridsvagn, civilt och SK60.

Inom underhållsproduktionen för flyg måste vi följa och förhålla oss till olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik som vi arbetar efter. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skriva på engelska. Arbetet kräver att du kan arbeta metodiskt efter uppsatta processer och underlag.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production. Det innebär för dig att du deltar på daglig styrning där du tillsammans med kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut. Vi arbetar med ständiga förbättringar där du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Din profil

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Ett stort intresse för teknik samt mekanikervana. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom hydraulik och mekanik.
  • Flygteknisk utbildning.

För att trivas och fungera bra i rollen är det viktig att du är noggrann, självständig och har lätt att samarbeta med andra. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området MRO (Maintenance Repair and Overhaul) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater. Sektionen du blir en del av består av ca 15 medarbetare och avdelning 5 medarbetare vi finns i Malmslätt.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig! Du är välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.