Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Kompositingenjör

Göteborg, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Du kommer vara en del av vårt Material & Process-team som ansvarar för införandet av nya material, utveckling av materielsystem med tillhörande processer samt medverkar i vår teknikutveckling. Genom ditt uppdrag kommer du utgöra en stark röst i den fortsatta utvecklingen av Saabs världsledande produkter inom radar.

Vår sektion Material and Process Engineering stöttar samtliga produktområden inom den flygande, marina och landbaserade domänen som utvecklas på Saab Surveillance i Göteborg. Gruppen jobbar brett med alla olika materialslag. Just nu händer det väldigt mycket hos oss på kompositområdet med flera spännande satsningar där material och tillverkningsprocessfrågorna kommer att vara centrala.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Vara med och ta fram och kvalificera kompositmaterialsystem
  • Stötta produktutvecklingen i alla faser från koncept och systemkonstruktion till detaljkonstruktion, verifiering och leverans
  • Arbeta med provningskampanjer
  • Arbeta med tillverkningsprocesser i samarbete med våra leverantörer. (Det kan ev innebära både resor och att visst arbete kan förläggas hos underleverantör.)
  • Bidra till och driva teknikutveckling inom företaget

Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt.

Din profil

Detta arbete utförs självständigt, men i en sammansvetsad grupp. Du bör därför vara en person som trivs i ett team som tillsammans styr och fördelar arbete inom gruppen samt ha ett eget driv och vilja att lyckas och ta dina uppgifter i mål. Vi tror att du identifierar dig med egenskaper som god kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvilja. Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen från farkostteknik, maskinteknik eller motsvarande med inriktning mot fiberkompositer.
  • Utmärkt kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Praktisk erfarenhet av arbete med komposittillverkning och materialprovning samt produktutveckling inom industrin är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här