Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konfigurationsledare Gripen Design

Linköping, Sweden
Closing date: 23 August 2024

Din roll

Gripen E/F är Sveriges största exportkontrakt och ett av Sveriges största utvecklingsprojekt, som varje dag tänjer gränsen för vad som är tekniskt möjligt. Det är också ett av Sveriges viktigaste projekt då Gripen utgör en ytterst viktig del i försvaret av våra gränser och vår demokrati. Med en så komplex produkt som ett nytt flygplan med många ingående delar är det nödvändigt att planera och styra konfigurationerna så att vi i varje steg vet exakt vad som ingår i respektive konfiguration och vad vi skickar upp i luften, både för provflygning och för leverans till kund. Vi söker dig som i rollen som konfigurationsledare vill vara koordinatorn som har koll på läget.

Som konfigurationsledare får möjlighet att skapa ett brett kontaktnät inom Saabs affärsområde Aeronautics. Du och dina kollegor inom konfigurationsledning är de som formellt bygger ihop de ingående delarna till en större helhet i vårt PLM-system.

Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag och en mycket god produktförståelse. Du kommer att bli en aktiv ledare av konfigurationshantering och en viktig del av ditt arbete kommer vara att jobba med konfigurationsrelaterade frågor gentemot andra i utvecklingsorganisationen.

Huvuduppgifterna är:

  • Planera, implementera och driva konfigurationsarbetet för några av våra produkter
  • Arbeta aktivt med konfigurationsobjekten genom produktens livscykel
  • Definiera och underhålla produktstruktur
  • Sköta beslutsforum avseende innehåll i konfigurationer
  • Utbilda och stödja organisationen i konfigurationsrelaterade frågor

Avdelningen Air Vehicle Engineering inom Gripen Design ansvarar för komplett flygplan och består bland annat av kravhantering, systemsäkerhet, systemering och konfigurationsledning. Configuration Management är ett område inom avdelningen som ansvarar för konfigurationsledning för samtliga Aeronautics produkter inom Gripen-familjen. Området har även strategiansvaret för konfigurationshantering. Arbetsgruppen du kommer att ingå i består av drygt 10 personer med varierad bakgrund sett till utbildning och erfarenhet.

Din profil

Vi tror att ditt intresse för teknik i kombination med dina personliga egenskaper avgör om du kommer att lyckas i rollen, även om någon form av ingenjörsexamen, systemvetenskapsutbildning eller motsvarande kunskaper från arbetslivet är fördelaktig för dig att ha.

Vi söker dig som tycker om att bli utmanad av komplexa frågor och trivs i en roll där du får vara drivande i lösningen av dessa på ett strukturerat sätt. Du är därmed noggrann, tar ansvar och uppskattar att ha arbetsuppgifter som erbjuder en blandning av självständigt arbete och samarbete med andra. Vi tror att du har lätt för att upptäcka mönster, sätta dig in i nya system och uppgifter samtidigt som du inte tvekar att ställa frågor till andra vid oklarheter. Förmågan att kommunicera samt viljan att utvecklas och lära sig verksamheten är stora framgångsfaktorer i den här rollen.

Engelska är koncernspråk inom Saab men viss dokumentation på svenska förekommer i rollen, därför bör du behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har kunskaper inom systems engineering, konfigurationsledning eller teknisk ledning, men det är inget krav.

Tjänsten kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas! Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. På grund av semesterperioden kommer återkoppling i denna rekrytering ges som tidigast v 33.