Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konfigurationsledare på Saab

Location
Malmö, Sweden
Closing date
29 May 2022
Apply for this job!

Saab Kockums söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla ubåtar i världsklass. Söker du en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Som konfigurationsledare kommer du att vara en del av våra kundprojekt där vi nyutvecklar, modifierar eller underhåller ubåtar. Kunden är ofta Svenska Försvarsmakten, men kan också vara andra länders mariner. I projekten kommer du att arbeta nära projektledningarna med ansvar för fartygens konfigurationer och att teknisk data är korrekt över tid och på så sätt stötta projekten och kunden på bästa sätt.

Huvuduppgifterna består främst i att:

 • Identifiera, implementera och underhåll konfigurationsprocesser och aktiviteter i projekten
 • Skapa och implementera planer och arbetssätt i projekten
 • Etablera och underhålla Product Baselines
 • Leda konfigurationsändringsforum, CCB
 • Etablera statusrapporter
 • Stötta projektledningen i konfigurationsrelaterade frågor
 • Guida och stötta kollegor i organisationen i konfigurationsrelaterade frågor
   

Då vi alltid strävar efter att hitta nya och bättre vägar finns det goda möjligheter för dig att vara med och utveckla Saab Kockums framtida konfigurationsförmåga.

Din profil

Vi letar dig som vill ta dig an en komplex uppgift som kräver initiativkraft, driv och motivation. Du har förmodligen arbetat som konfigurationsledare, eller med andra ledande uppgifter, i utvecklingsprojekt eller med underhåll av komplexa anläggningar eller produkter.

Vi tror att du har:

 • Akademisk bakgrund, gärna med teknisk inriktning
 • Relevant erfarenhet av konfigurationsledning eller av relaterade områden så som projektledning, systems engineering eller arbete inom kvalitet
 • Erfarenhet av arbete i PDM/PLM-system
 • Utmärkt kommunikationsförmåga i svenska och engelska
 • Lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och underleverantörer
 • En strukturerad personlighet och uppskattar ordning och reda

Vi blir dessutom extra glada om du dessutom har:

 • Kunskap i konfigurationsledning enligt ISO 10007
 • Erfarenhet i att arbeta med komplexa produktstrukturer
 • Erfarenhet av att definiera och kravställa PDM/PLM-system
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Du kommer att bli en i gänget på sektionen Configuration Management. Sektionen finns i Malmö med totalt sju konfigurationsledare och två projektadministratörer. Sektionen expanderar för tillfället för att kunna möta framtida projektbehov.

Har du frågor eller känner dig tveksam? Låt oss prata om det!

Kontakta ansvarig rekryterare här

Och förresten? Du har väl inte missat att Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här passa gärna på att läsa mer om vilka förmåner du får som anställd på Saab i Sverige här.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.