Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör – Industrialisering

Linköping, Sweden
Closing date: 12 April 2023

Vill du arbeta i gränsen mellan produkt och produktion, har du intresse av konstruktion och vill vara med att utveckla dagens och morgondagens produktionssystem.


Din roll

Arbetsuppgifterna består i av att konstruera verktyg för industrialisering av flygplansstrukturer som uppfyller krav på teknik, miljö och ekonomi.

I arbetet ingår bl.a. att:

  • Utveckla koncept

  • Skapa i underlag (2D/3D)

  • Hantera ställda kundkrav på verktygen och underlag

  • Teknisk support för externa verktygsleverantörer

  • Tillsammans med produktionsteknik säkerställa att vald konstruktionslösning uppfyller krav på byggbarhet och ergonomi


Ovanstående innebär ett tätt samarbete med företagets produktions- och inköpsavdelning likväl som med de leverantörer som företaget arbetar tillsammans med. Ansvaret innefattar både att införa ny teknologi som att stötta de befintliga produktionsavsnitten. Uppgifterna inkluderar även att upprätta och underhålla standarder och verksamhetsdokument.


Din profil

Du har ingenjörsutbildning på minst högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot t.ex. konstruktion eller produktion gärna med några års erfarenhet. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av CATIA.

Erfarenheter eller intresse för verksamhetsutveckling är meriterande men inget krav.

Goda kunskaper i engelska är ett krav då flera av vår verksamhet bedrivs i nära samarbete med externa kunder, samarbetspartners och internationella leverantörer. Du är nyfiken, jobbar metodiskt och samtidigt som du är social, lyhörd och trivs att samarbeta med andra. Arbetet sker både i stora och små projekt där du har möjlighet att agera eller växa in i en ledande roll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Din placering blir på affärsenhet Aerospace Systems. Affärsenheten utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer med integrerade system för civila kunder såsom Airbus och Boeing samt tillsammans med Boeing för trainer T-7A. Produktionen består av cirka 200 medarbetare uppdelat på två olika verkstadsområden: Airbus Sammanbyggnad & Boeing Sammanbyggnad, Civil Komposit.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.