Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör- och scanningsingenjör till vårt designteam

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 May 2022
Apply for this job!

Vill du arbeta med människor och produktutveckling genom hela kedjan – från produktidé till scannad, genomarbetad och modellerad 3D modell fram till tillverkad produkt?

Din framtida utmaning

Designsektionen supportar i dag Saabs affärsområden med design- och konstruktionsuppdrag inom alla domäner. Nu har vi fått ansvaret att bygga upp en ny spännande tjänst som innebär att vi skall ha kapacitet att utföra 3D-scanning av människor, produkter och föremål för vidare förädling i olika mjukvaru- och CAD system. Därför söker vi en ny engagerad, strukturerad, innovativ och kreativ kollega.

Arbetsuppgifterna varierar både i komplexitet och i område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder. Vidare innebär arbetet att ifrån fördefinierade uppdrag organisera och genomföra praktiska 3D-scanningsoperationer samt bearbeta och modellera den inskannade datan i mjukvaruprogram och CAD system samt förfina dessa till tillverkningsunderlag för prototyp- och serietillverkning.

Tillsammans med dina kollegor, som har andra roller, verifierar du att dina konstruktioner uppfyller aktuella krav som hållfasthetskrav och funktionskrav med mera. Ritningsunderlagen som du producerar ligger till grund för tillverkning av prototyper för test och därefter vidare som tillverkningsunderlag för serietillverkning.

Arbetet kommer innebära en del resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband. Din placering är på vår Saab site i Malmslätt, Linköping

Den du är idag

Vi söker dig som är teknikintresserad och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med flera uppdrag samtidigt. Du har ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur, ordning och får samtidigt saker att hända. Du har en innovativ ådra där du bidrar med nya kreativa idéer och lösningar i våra uppdrag och för våra produkter. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

Vi tror att du är högskoleingenjör eller motsvarande samt har några års arbetslivserfarenhet av att designa och utveckla nya och befintliga produkter. Om du har erfarenhet av flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel ser vi det som mycket meriterande.

Arbetet utförs primärt i modelleringsverktyget VXmodells och i CAD-verktyget Autodesk Inventor samt PDM systemet Vault, varför erfarenhet av de systemen är meriterande.

Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift samt innehar körkort med minst behörighet B.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du blir en del av sektionen Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department (GSE). Avdelningen arbetar med affärer och projekt riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7-A, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här


Kontaktperson:

Mats Raneborn +46 13 23 16 49, mats.raneborn@saabgroup.com

Känns det här jobbet intressant? Ansök redan idag!

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 29:e Maj.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.