Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör av avancerade MMIC

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 August 2022
Apply for this job!

Vill du utveckla de vassaste mikrovågsblocken som finns? Vill du vara med och integrera dessa i världens mest avancerade aktiva antenner?

Din roll

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för all utveckling av mikrovågschip (MMIC) och sändar-mottagarmodulerna (TRM) i Saabs alla aktivt elektriskt styrda antenner (AESA).

De viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • Genomföra konceptutredningar och studier av framtida lösningar, byggsätt och arkitekturer

 • Arbeta med kravnedbrytning och specificering av våra sändar-mottagarmoduler

 • Konstruera delblock ingående i dessa, t.ex. i form av egenutvecklade MMIC i GaN/GaAs

 • Verifiera och analysera prestanda

 • Ta fram produktionsunderlag och stötta implementationen i de aktiva antennerna företaget utvecklar och säljer

Din profil

För att trivas i den här rollen bör du vara en person med eget driv och vilja att lyckas, men du måste kunna fungera väl i ett team som tillsammans styr och fördelar arbete inom gruppen. Detta ställer höga krav på kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet. Din bakgrund innefattar t.ex.:

 • Civilingenjörs- eller Maters-examen, gärna med inriktning Wireless och/eller Mikrovågsteknik

 • Flera års arbetslivserfarenhet är meriterande

 • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska, både i tal och skrift

 • Erfarenhet av att använda ett eller flera simuleringsverktyg för mikrovågsutveckling (ADS, MWO, HFFS)

 • Erfarenhet av att använda mätinstrument för mikrovågsutveckling (nätverksanalysator, brusfaktormeter, effektmeter, m.m.)

 • Ett brinnande intresse för att växa inom mikrovågsområdet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett av Europas vassaste utvecklingsteam inom området, med årtionden av erfarenhet och där vi hjälps åt att växa. Du kommer dessutom på daglig basis samarbeta med utvecklare av de mest avancerade radar- och EW-systemen som finns.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av de förmåner du kan ta del av som Saab-anställd så kan du läsa mer om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.