Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör av verktyg för komposit, Saab Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 14 April 2023

Vi söker nu en erfaren och engagerad person som vill arbeta med industrialisering av komposit. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Vi inom Aeronautics område Production Engineering står inför spännande utmaningar med att möta framtiden med ny teknik i nästa generations stridsflygplan. Nu behöver vi stärka upp vårt kompositteam med en erfaren verktygskonstruktör.

Arbetet inkluderar bland annat:

 • Delta i studier och framtagning av demonstratorer för kommande produkter
 • Ta fram verktygskoncept, definiera verktygssats och ta fram verktygsunderlag (2D/3D)
 • Granska och godkänna ritningsunderlag och tekniska underlag.
 • Teknisk support för externa verktygsleverantörer
 • Delta i förbättringsprojekt för effektivisering av produktionen

Ovanstående innebär ett tätt samarbete med företagets produktions- och inköpsavdelning likväl som med de leverantörer som företaget arbetar tillsammans med. Ansvaret innefattar både att införa ny teknologi och att stötta den befintliga produktionen.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att konstruera verktyg för komposittillverkning, gärna inom flygindustrin.

I arbetet är du strukturerad, fokuserad, innovativ och engagerad och som person har du en vilja att lära dig. Du behöver vara van vid att vara självgående i arbetet och att ta egna initiativ.

Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Tjänsten innebär också många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga och social kompetens.

Du har:

 • Erfarenhet av verktygskonstruktion och tillverkning av komposit
 • Eftergymnasial utbildning inom mekanikkonstruktion
 • Stort intresse av teknik och utveckling
 • Goda kunskap i CAD
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är erfarenhet av:

 • Catia V5
 • Att leda mindre team
 • Kalkylering och tidssättning
 • Erfarenheter eller intresse för additiv tillverkning (AM)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Production Engineering är ett område inom Production som öligger inom affärsområdet Aeronautics. Production Engineering ansvarar för hela kedjan efter färdig konstruktion tills att vi börjar producera i våra olika verkstäder. Du kommer att få arbeta i en grupp där vi har en bred kompetens och nära kontakt med vår produktion. Inom sektionen för komposit och plåtlim ansvarar vi för design av verktyg vilket inkluderar formverktyg, fixturer, jiggar, kompositutbredningar och laserprojiceringar. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska och engelska.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.