Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör digital hårdvara

Göteborg, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Vill du utveckla avancerade digitala hårdvarulösningar? Vill du vara med och integrera dessa i våra högteknologiska system?


Din roll

Du kommer att ingå i teamet som ansvarar för utveckling av avancerade digitala kretskort till Saab Surveillance samtliga mark, sjö och flygande radarsystem. De viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • Genomföra konceptutredningar och studier av framtida lösningar, byggsätt och arkitekturer

 • Delta i kravnedbrytning

 • Specificering av högteknologiska digitala konstruktioner/system

 • Konstruera kretskort för användning i utmanande driftsmiljöer. Du gör detta genom att använda dig av moderna verktyg och i tätt samarbete med kollegor inom mikrovåg, kraft, PCB, mekanik, materialteknik m.fl

 • Verifiera och analysera funktion och prestanda

 • Ta fram produktionsunderlag och stötta vid integration av produkten

Din profil

I tätt samarbete med kollegor inom och utanför ditt team tar du fram konstruktioner som du följer hela vägen från koncept till färdig produkt. Utöver din expertis inom avancerad detaljkonstruktion (SoC/FPGA, DDR minnen, ADC/DAC, optolänkar m.m) med ”state of the art” teknologi förväntas det att du följer tidplaner och genomför bra överlämningar. För att trivas i den här rollen bör du vara en person med eget driv och stark vilja att leverera. Du behöver även kunna fungera väl i team där det ställs höga krav på noggrannhet, kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Bakgrund och erfarenhet:

 • civilingenjörs- eller Masterexamen, gärna med inriktning Elektroteknik

 • utmärkt kommunikationsförmåga på engelska, både i tal och skrift

 • av utvecklingsverktyg för kretskortsdesign (t.ex. Cadence Allegro)

 • av simuleringsverktyg för digital utveckling (t.ex Hyperlynx)

 • av moderna mätinstrument för test

 • av programmering (t.ex. Matlab) för databehandling och styrning av utrustning
   

Det är meriterande och önskvärt att ha:

 • ett brinnande intresse för att växa inom området digital hårdvarukonstruktion

 • erfarenhet inom mikrovågsteknik, analog elektronik samt teknik för optiska länkar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad blir du en del av

Du kommer att bli en del av ett erfaret utvecklingsteam inom området i vilket vi hjälps åt att växa. Du kommer på daglig basis samarbeta med utvecklare av avancerade system för radar- och elektronisk krigföring.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Intervjuer kommer att ske löpande.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.