Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör eller beräkningsingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 January 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Sektionen består av 25 medarbetare som arbetar med utvecklingsprojekt, produktförbättringar och tekniskt stöd till produktion och våra kunder.

Vi arbetar i tvärfunktionella team med tex konstruktörer, beräkningsingenjörer och produktionstekniker i alla förekommande faser i produkternas livscykel.

Eftersom vi är en relativt liten grupp kommer arbetsuppgifterna att vara varierande, varför en bred hållfasthets- och/eller konstruktions-kunskap är önskvärd. Nyutveckling bedrivs i projektform.

Då våra team oftast är relativt små grupper (2-10 stycken), kan det också ingå att leda grupper. Det innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Eftersom Aerospace System verkar i en alltmer internationell miljö kan internationella tjänsteresor förekomma och dessutom kan en del arbete förläggas utomlands hos partners.

Den du är idag

Du har ingenjörsutbildning på minst högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot hållfasthet, mekanik, konstruktion och gärna med några års erfarenhet. Det är en fördel om du har haft någon ledande roll tidigare. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av Catia eller Hyperworks.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska. Då vi börjar på nya projekt finns det oftast en möjlighet att arbeta hos kunden (Airbus eller Boeing) under en kortare eller längre period.

Inom Aerospace Systems jobbar vi mycket med våra värderingar Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som gärna delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner igen dig i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Aerospace Systems ingår i affärsområdet Aeronautics. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila- och den militära marknaden. Utvecklingsavdelningen ansvarar för utveckling, industrialisering och teknisk support av flygande strukturer inklusive systeminstallation till affärsenhets externa kunder som t.ex. Airbus, Boeing och RUAG. Vi ansvarar även för den externa produkten T-7A som utvecklats i partnerskap med Boeing.

Inom ingenjörsorganisationen ansvarar vi för kompetensområdena konstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik komposit samt montering, verktygskonstruktion, metod– och teknikutveckling, automatisering, tekniskt produktionsstöd samt ändringsstyrning.

Vi söker nu en konstruktör och/eller beräkningsingenjör hållfasthet till sektionen Tekniskt stöd där konstruktion, hållfasthet, vikt och tekniskt produktionsstöd ingår.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.