Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör inom systeminstallation

Linköping, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som konstruktör inom Systeminstallation kommer du vara med och bidra till att utveckla ett av världens mest avancerade flygplanssystem. Detta genom att ha en central roll i att integrera och installera missionsystem i våra flygplan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Utveckling av detaljerade scheman och ritningar för elektroniska system
  • Integration av elektroniska komponenter för att säkerställa optimal funktionalitet och kompatibilitet med övriga system
  • Att arbeta enligt flygindustrins regler och standarder för att säkerställa fullständig överensstämmelse och säkerhet

Du kommer att samarbeta och kommunicera med olika discipliner såsom grundflygplanssystem, avionik- och systemutvecklare, produktionsingenjörer samt montörer. Vid behov kan det även förekomma kontakter med underleverantörer, partners och kunder.

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, flexibel, nyfiken och teknikintresserad. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt och professionellt team där samarbete och öppenhet är centrala värderingar. Vi uppskattar en god spridning av arbetslivserfarenhet inom gruppen och är nyfiken på dig som har tidigare erfarenhet eller är nyexaminerad inom området.

Krav för tjänsten:

  • Utbildningsbakgrund som ingenjör eller från annan relevant eftergymnasial utbildning inom el
  • Kunskaper i programvaror som Capital Logic, PDM-system och Microsoft Office
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

  • Arbetslivserfarenhet som konstruktör, designer, systemutvecklare, beräkningsingenjör eller montör.
  • Pilotutbildning eller erfarenhet inom flygbranschen
  • Kunskaper inom CATIA V5 och CADEL


För att passa in i vår arbetskultur är det viktigt att vara samarbetsvillig, öppen och anpassningsbar. Vi tror på en arbetsmiljö där vi stöttar varandra och skapar en positiv atmosfär där idéer och innovation kan blomstra. Varmt välkommen med din ansökan!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Special Mission Regional Aircraft utvecklar och underhåller Airborne Early Warning Systems (AEW), samt underhåller Saab civila flygplan. Systeminstallation ansvarar för att integrera och installera de olika system och modifikationer som uppkommer i verksamheten.

I vår organisation ges möjlighet att bredda sig i sin roll samt att ta nya ansvarsområden över tid. Det går att gå mot en ledarskapsroll eller teknikledarroll. Dessutom finns det flera sidospår tillgängliga inom t.ex. förbättringsarbete samt innovation- och teknikutveckling

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här