Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör med erfarenhet till Mekanikavdelningen på Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2023

Vi är i ett expansivt skede och söker nya medarbetare till vår mekanikavdelning i Linköping. Är du en person som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter i fronten av teknikutvecklingen kommer du garanterat att trivas i denna roll.

Din roll

Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Våra produkter ska vara världsledande, för att uppnå det måste vi se till att vi är med i teknikens framkant.

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör hos oss blir att konstruera mekaniska system i missil och/eller undervattensprodukter i de projekt som berör avdelningen. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner så som inköp, produktion, provning och olika underleverantörer gör du det möjligt.

Beroende på erfarenhet och bakgrund kan teamledning eller en roll som, DA, Design Authority (konstruktions ansvarig) för något mekaniskt delsystem vara aktuellt.

Programvara som används inom sektionen för 3D-CAD är Catia, 3DExperience.

Inom sektionen bedrivs forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i.

Den du är idag

Vi söker dig som trivs i samarbetet med andra men också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter Du har ett genuint intresse för tekniska produkter. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära dig ny kunskap då vi arbetar mycket tillsammans och lär oss av varandra.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande
  • Ett par eller flera års erfarenhet av mekanikkonstruktion och produktutveckling
  • Kunskap i något 3D-verktyg
  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vårt team präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.