Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör med erfarenhet till Mekanikavdelningen på Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi är i ett expansivt skede och söker nya medarbetare till en av våra mekaniksektioner i Linköping. Är du en person som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter i fronten av teknikutvecklingen kommer du garanterat att trivas i denna roll.

Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Våra produkter ska vara världsledande, för att uppnå det måste vi se till att vi är med i teknikens framkant.

Vårt team präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör hos oss blir att konstruera mekaniska system i missilprodukter i de projekt som berör avdelningen. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner såsom inköp, produktion, provning och med olika underleverantörer gör du det möjligt att nå önskat resultat.

Beroende på erfarenhet och bakgrund kan teamledning eller en roll som, DA, Design Authority (konstruktions ansvarig) för något mekaniskt delsystem vara aktuellt.

Programvara som används inom sektionen för 3D-CAD är Catia, 3DExperience.

Inom sektionen bedrivs forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i.

Din profil

Vi söker dig som trivs i samarbetet med andra men också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter Du har ett genuint intresse för tekniska produkter. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära dig ny kunskap då vi arbetar mycket tillsammans och lär oss av varandra.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande

  • Ett par eller flera års erfarenhet av mekanikkonstruktion och produktutveckling

  • Kunskap i något 3D-verktyg

  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!