Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör Mekaniska system

Location
Linköping, Sweden
Closing date
3 June 2022
Apply for this job!

Vi på Mekanikavdelningen vill förstärka vårt team med Mekanikkonstruktörer! Därför söker vi nu en driven och strukturerad ingenjör med viljan att leda arbete i fronten av teknikutveckling.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör blir att konstruera mekaniska system i missil och/eller undervattensprodukter i de projekt som berör avdelningen. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner och samtidigt vara lyhörd och nyfiken gör du det möjligt.

Beroende på erfarenhet och bakgrund är en trolig roll, DA, Design Authority (konstruktionsansvarig) för något mekaniskt delsystem. Även teamledning kan vara aktuellt.

Koordinering och uppföljning i projekt ingår också i arbetsrollen.

Din profil

Vi söker dig som är framåt, målmedveten och som har förmågan att ta ansvar även för större uppgifter. Du har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter. Du är nyfiken, innovativ och kreativ. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära nya kunskaper och att du tar ansvar för din egen personliga utveckling.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande
  • Några års erfarenhet av mekanikkonstruktion och produktutveckling
  • Vana att arbeta i utvecklingsprojekt
  • Erfarenhet av teknikledande roller
  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Sektionen du blir del av ingår i mekanikavdelning inom utveckling på Saab Dynamics. Sektionen arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missilsystem och undervattensprodukter.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.