Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör Skrov Ytfartyg

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
14 June 2022
Apply for this job!

Konstruktörer, inom skrov Ytfartyg

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med konstruktion. Då har vi arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll


Som konstruktör inom skrov Ytfartyg kommer du att ingå i team som arbetar med konstruktion, beräkningar och analyser. Du kommer att utveckla fartygsskrov i stål och i komposit. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från idé till produktunderlag. Du kommer att arbeta självständigt men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera tvärfunktionellt i utvecklingsprojekten. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter. Arbetet utförs i Aveva Marine, Aveva E3D och i Creo.

Din profil


Vi söker dig som är kunnig inom farkostteknik, maskinteknik och materialteknik med intresse och inriktning mot konstruktion och skeppsbyggnad. Du har relevant akademisk utbildning eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och är drivande i ditt arbete. Du tar egna initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Hull & Structure Analysis är idag en grupp på ca 15 personer som ansvarar för konstruktion av fartygsskrov och analys av mekaniska system. På sektionen finns även kompetens inom kompositmaterial och metalliska material. För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara på - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, rekryterande chef +46 734 34 25 96

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.