Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konstruktör till Aerostructures

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 March 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 3500 medarbetare och omsätter ungefär 6 miljarder SEK.

Affärsenheten Aerostructures levererar flygplansstruktur med ingående system och är integrator med helhetsansvar för utveckling, industrialisering och produktion av delar till civil flygindustri över hela världen. Våra kunder är främst Airbus och Boeing, men produktion av kompositdelar till bl.a. Gripenprogrammet ingår även i verksamheten.

Inom ingenjörsorganisationen ansvarar vi för kompetensområdena konstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik komposit samt montering, verktygskonstruktion, metod– och teknikutveckling, automatisering, tekniskt produktionsstöd samt ändringsstyrning. Vi söker nu en konstruktör till området Tekniskt stöd, som består av 25 medarbetare där konstruktion, hållfasthet, vikt och tekniskt produktionsstöd ingår.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. Agil utveckling, LEAN, digitalisering samt automatisering är grunden i den filosofi som gäller hos oss, vilka är starkt kopplat till vår vision ”Future Aerostructures”.


Din framtida utmaning

Vi arbetar i tvärfunktionella team med tex konstruktörer, beräkningsingenjörer och produktionstekniker i alla förekommande faser i produkternas livscykel. Eftersom vi är en relativt liten grupp kommer arbetsuppgifterna att vara varierande, varför en bred konstruktions-kunskap är önskvärd. Nyutveckling bedrivs i projektform.

Då våra team oftast är relativt små grupper (2-10 stycken), kan det också ingå att leda grupper. Det innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Eftersom Aerostructures verkar i en alltmer internationell miljö kan internationella tjänsteresor förekomma och dessutom kan en del arbete förläggas utomlands hos partners.


Den du är idag

Du har ingenjörsutbildning på minst högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot mekanik och/eller konstruktion och gärna med några års erfarenhet. Det är en fördel om du har haft någon ledande roll tidigare. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av Catia och 3DX.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners, kunder och leverantörer sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska. Då vi börjar på nya projekt finns det oftast en möjlighet att arbeta hos kunden (Airbus eller Boeing) under en kortare eller längre period.

Inom Aerostructures jobbar vi mycket med våra värderingar Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som gärna delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Sofia Lönnelid-Mundel, rekryteringschef: +46 13 185327

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!